Oplossingen voor vacatures in het MBO, HBO en universitair onderwijs

Onderwijs is het fundament van onze samenleving. Studenten zijn de medewerkers van morgen. Om hen op te leiden, zijn goede docenten en onderwijsondersteunend personeel onmisbaar.

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Nooit meer een openstaande vacature in het MBO, HBO of universitair onderwijs

Driessen biedt al jarenlang ondersteuning aan het onderwijs. Dankzij de opgedane kennis en ervaring, kunnen wij onderwijsinstellingen helpen bij het aanpakken van personeelstekorten. Samen met de instelling vinden, binden en boeien we docenten en ander personeel. Driessen biedt volledige ontzorging, maar ook ondersteuning op deelgebieden. Hoe wij het onderwijs ondersteunen? Op deze manieren:

Uitzenden

Je hebt snel personeel nodig vanwege een piek in leerlingen of een hoog ziekteverzuim. Onze jarenlange ervaring binnen het onderwijs, de nodige kennis en een breed netwerk helpen daarbij. We zorgen niet alleen voor die goede match, maar doen er ook alles aan om onze uitzendkrachten werkgelukkig te maken.

Meer over uitzenden

Detacheren

Het hbo en mbo heeft behoefte aan de beste docenten. Zeker als het gaat om vakken waar specifieke expertise is vereist. Met detachering via Driessen vind je die mensen.

Meer over detacheren

Payroll

Als je eindelijk een geschikte docent hebt gevonden maar er is geen ruimte voor een formatie-uitbreiding, dan wil je het werkgeverschap goed geregeld hebben. Payroll via Driessen biedt de oplossing.

Meer over payroll

Werving & selectie

Lukt het maar niet om die ene docent voor een tekortvak te vinden? Logisch. Het kost veel tijd, geld en energie om de juiste kandidaten te vinden. En die tijd wil je ook graag aan andere zaken besteden. Voorkom onvervulde vacatures of studenten die naar huis moeten en laat de werving en selectie over aan Driessen.

Meer over werving & selectie

Zij-instroom

Met ons zij-instroomtraject bereiden we samen met onderwijsinstelling NCOI en jouw school een zij-instromer voor op zijn of haar baan als docent. Met een erkende gedegen opleiding en goede begeleiding zorgen we ervoor dat een zij-instromer zich kan ontwikkelen tot een bevoegde en bekwame docent.

Meer over zij-instroom

Vind het juiste onderwijsbeheersend personeel (OBP) in het mbo en hbo

Ze worden wel eens de stille krachten genoemd: onderwijsbeheersend personeel (OBP) of onderwijsondersteunend personeel (OOP). Het valt niet altijd mee om deze specialisten op het vlak van HRM, financiën of ICT te vinden. Kun je wel wat ondersteuning hierbij gebruiken? Wij helpen je om de juiste kandidaat te vinden en binden.

Ik ontvang graag meer informatie

Onderwijs

Opzetten surveillantenpool mbo, hbo en universiteiten

Wil je je geen zorgen meer maken over het juiste toezicht bij toetsen of examens? Driessen bouwt voor jouw school een gebalanceerde surveillantenpool die bestaat uit ervaren en flexibele surveillanten. Geef aan wanneer je behoefte hebt aan surveillance en wij regelen de rest: werving, selectie, begeleiding, planning, evaluatie én goed werkgeverschap. We kunnen ook de planning uit handen nemen. Roostermakers of planningsmedewerkers geven aan wanneer surveillanten nodig zijn en wij zorgen dat ze er zijn. Je kunt zelf het planproces (real time) volgen.

Ik ontvang graag meer informatie

Onderwijs

Dienstverlening voor universiteiten

Universiteiten bruisen van diversiteit met veel internationale studenten en docenten. Ook bij Driessen vinden wij inclusie en diversiteit belangrijk. Bij het zoeken van de geschikte kandidaat kijken wij verder dan het CV. We kijken niet naar leeftijd, geslacht, culturele achtergrond, seksuele geaardheid en gender. Wij kijken naar wat iemand kan: ook de competenties en vaardigheden. 

Onze betrokkenheid bij universiteiten gaat verder dan enkel wervingsactiviteiten, we fungeren als een kennispartner. Met ons specialisme op het gebied van cao’s en wetgeving voorzien wij universiteiten met de juiste informatie over de uitzendbranche. Met onze toewijding aan het ondersteunen van zowel studenten als HR-specialisten, streven we naar het bevorderen van het concept: een leven lang leren en ontwikkelen. Dit doen we o.a. door middel van diverse kennissessies, zoals bijvoorbeeld een kennissessie voor studenten over het maken van een goed CV. We zoeken hierbij ook regelmatig de samenwerking op met andere bedrijven van Driessen Groep afhankelijk van de behoeften van de klant. Zo werken we samen met My Talentboard om HR-specialisten te trainen in gesprekstechnieken en om zowel kandidaten als studenten bewust te maken van hun competenties en talenten.

Ik ontvang graag meer informatie

Onderwijs houdt de regie

Onze aanpak richt zich op het versterken van de autonomie van de onderwijsinstelling en het verhogen van de onderwijskwaliteit. We bieden oplossingen waarbij de organisatie de regie houdt. Driessen biedt hulp via ondersteuning, ontzorging of ontwikkeling. Wat dat inhoudt?

Ontwikkelen

Wil je het liefst de werving en selectie zelf doen, maar merk je dat het ontbreekt aan kennis? Driessen ondersteunt met trainingen en workshops. Wat dacht je van een workshop ‘Schrijf betere vacatureteksten’.

Ondersteunen

Wil je graag meer tijd voor andere taken? Dan kunnen we je helpen bij de werving en pre-selectie van kandidaten. Je krijgt van ons 3 geschikte kandidaten aangeleverd. Aan jou de taak om te kiezen.

Ontzorgen

Wil je het liefst zo min mogelijk omkijken hebben naar nieuwe medewerkers? Dan ontzorgen we je graag. Niet alleen door werving en selectie, maar ook door goed werkgeverschap op ons te nemen.

Op zoek naar oplossingen in het onderwijs

Lees ook hoe wij onder meer met SALTO en Hogeschool Windesheim samenwerken op het gebied van in-, door- én uitstroom van medewerkers. Wil je vrijblijvend met ons in gesprek over het samen vinden, binden en boeien van (nieuwe) docenten en ondersteunend onderwijspersoneel?

Ja, ik wil in gesprek

Wij werken met trots voor o.a. deze organisa­ties in het onderwijs