Payroll in het onderwijs

Stel: de leerlingenaantallen lopen op, maar er is geen structurele formatieruimte. Of een leerkracht gaat met zwangerschapsverlof. In het onderwijs is regelmatig behoefte aan flexibiliteit als het gaat om personeel. Payroll biedt dan uitkomst. Via Driessen kies je voor verantwoorde payrolling.

Waarom is payroll via Driessen verantwoord?

Wij begrijpen dat je als onderwijsorganisatie goed wilt omgaan met ál je medewerkers, ook bij payroll. Als formele werkgever van de mensen die bij jouw organisatie werken, gaan we heel serieus om met goed werkgeverschap. Het is de kern van onze dienstverlening. We staan als uitzendbureau in dienst van onze payrollmedewerkers en zorgen dat ze werkgelukkig zijn en blijven. We doen al onze flexibele medewerkers 5 werkbeloftes, zodat ze vitaal en financieel gezond blijven en zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarmee gaan we verder dan de wettelijke verplichtingen.

Lees meer over onze 5 werkbeloftes

  Gratis marktconsultatie aanbestedingen

  Voor de meeste overheidsorganisaties geldt een aanbestedingsplicht voor payroll. Tijdens een vrijblijvende marktconsultatie leggen wij je uit waar jouw aanbesteding voor payroll binnen de overheid aan moet voldoen en waar je op moet letten bij het schrijven van je bestek.

  Verantwoorde payroll via Driessen

  Verantwoorde payroll via Driessen betekent dat:

  • Er verschillende contractopties zijn.
  • Een contract voor onbepaalde tijd mogelijk is.
  • We alle payroll-medewerkers automatisch een transitievergoeding betalen.
  • We bij beëindiging van een contract bemiddelen en begeleiden naar een nieuwe functie.
  • Medewerkers kunnen kiezen voor een ABP-pensioen.

  Driessen: een goed werkgever met jarenlange onderwijservaring

  Driessen heeft bijna 30 jaar ervaring in het onderwijs. En daarom kennen we de geldende cao’s als geen ander. Kies je voor Driessen dan kun je er dus van op aan dat het juridisch werkgeverschap goed geregeld is. Maar dit is slechts een onderdeel van ons totale goed werkgeverschapspakket. Onze payroll-medewerkers kunnen namelijk ook nog rekenen op:

  • Persoonlijke groei

   Al onze payroll-medewerkers hebben toegang tot meer dan 500 e-opleidingen, webinars en podcasts via Skillstown, een ontwikkelkalender met (online) workshops en trainingen in hun regio, (loopbaan)testen en individuele opleidingen.

  • Ondersteuning bij vitaliteit

   Iedere payroll-medewerker kan met korting een sportabonnement afsluiten, een vitaliteitscheck en workshops over mentale en fysieke gezondheid volgen.

  • Financiële voordelen

   Indien gewenst regelen wij een perspectiefverklaring voor het verkrijgen van een hypotheek en bieden wij hulp bij financiële problemen. Daarnaast kunnen alle payroll-medewerkers gebruik maken van collectiviteitskorting bij zorgverzekeraar CZ en een uitruilregeling voor fiscaal voordeel.

  Meer weten over payrolling in het onderwijs?

  Wil je meer weten over payroll of vrijblijvend advies?

  Neem contact met ons op

  Veelgestelde vragen over payroll in het onderwijs

  Wanneer je voor payroll kiest, verzorg je zelf de werving en selectie van een nieuwe medewerker. Driessen verzorgt het juridisch werkgeverschap én alle administratieve werkzaamheden. Heeft jouw school regelmatig te maken met vervangingen, dan is payroll uitermate geschikt omdat de vervanger ook na de 6 invalmomenten voor je kan blijven werken, zonder dat je een vast contract hoeft aan te bieden.

  Bij Driessen hanteren we een kostprijs per medewerker. Die bestaat uit het bruto-uurloon en de overeengekomen factor om de personeelskosten te dekken. Daarbij kun je denken aan IKB, vakantiegeld, verlof, pensioen, ziekteverzuim, sociale lasten, verzekeringen en eventuele extra’s. Hierdoor blijft payroll, ondanks de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), een aantrekkelijk alternatief.

  Organisaties in het onderwijs zijn vanaf een drempelwaarde verplicht om de inkoop van payroll aan te besteden. De drempelwaarde (bedrag) exclusief btw is voor 2022 vastgesteld op € 215.000,- per 4 jaar.