De juiste persoon op de juiste plek dankzij werving & selectie

Een vacature plaatsen en de geschikte kandidaat komt vanzelf wel naar je toe? Zo makkelijk is het tegenwoordig helaas niet meer. Door krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om de juiste mensen te vinden. En het kost ook nog eens veel tijd, geld en energie. Recruitment is niet voor niks een vak. Heb je vast personeel nodig en kun jij wel wat hulp gebruiken bij recruitment? Driessen helpt je graag.

Het verschil tussen werving & selectie en recruitment

De termen recruitment en werving & selectie worden vaak door elkaar gebruikt. Recruitment verwijst naar het totale proces: Het vinden, aantrekken, selecteren en aannemen van kandidaten voor een baan. Werving & selectie is een onderdeel van dat proces. Wil of kun je dit vanwege tijd, expertise of capaciteit niet zelf uitvoeren?

Ik wil werving & selectie via Driessen

De organisatiebehoefte verkennen

Als je de opdracht aan Driessen hebt gegund, komt een van onze recruitment adviseurs graag bij je langs voor een intake. Om uitgebreid te analyseren wat precies je behoefte is, afspraken te maken over het proces en te weten te komen waar de kandidaat terecht komt. In dit gesprek informeren wij je over de kansen en bedreigingen in de arbeidsmarkt; welke organisaties zijn je concurrenten, hoe schaars is het talent en hoe actief is je doelgroep op zoek.

Jouw vacature onder de aandacht

De informatie uit ons gesprek vertalen we naar een wervende vacaturetekst die precies aansluit op wat jouw doelgroep aantrekkelijk vindt. Onze recruitment adviseurs gaan actief op zoek naar de ideale kandidaat in en buiten hun netwerk, op LinkedIn en in onze eigen database met ruim 70.000 kandidaten die willen werken in het onderwijs, de overheid of andere betekenisvolle sectoren. In samenwerking met de recruitment marketeers worden de mediakanalen bepaald en ingekocht.

De kandidaten leren kennen

We houden persoonlijke gesprekken met kandidaten om erachter te komen wat hun talenten en ambities zijn. En om ze alles te vertellen over hun toekomstige werkgever. Indien gewenst nemen we één of meerdere testen af waarmee we kandidaten toetsen op competenties en/of vaardigheden. Als dat kan vragen we referenties op bij vorige werkgevers.

  • Voorstellen en sollicitatiegesprekken

    Wij stellen een aantal geschikte kandidaten aan je voor en plannen de sollicitatiegesprekken voor je in. De uiteindelijke keuze is aan jou.

  • Aanname

    De kandidaat van jouw keuze bied je een arbeidsovereenkomst aan bij jouw organisatie. Je betaalt Driessen een eenmalige werving- en selectiefee die we van tevoren hebben afgesproken.

  • Detachering

    Heb je behoefte aan een langere proefperiode? Dan kunnen wij de kandidaat een overeenkomst bieden. Jij huurt hem of haar vervolgens in en na een vooraf afgesproken periode neem je de kandidaat in vaste dienst. Lees meer over detacheren.

Meer informatie over werving & selectie?

Wil of kun je vanwege tijd, expertise of capaciteit de werving & selectie niet zelf uitvoeren? Besteed jouw werving & selectie dan aan ons uit.

Neem contact op