Werkbeloftes langs de meetlat

Flexibel werk moet werken voor jouw organisatie, maar ook voor de uitzendkrachten die bij jou aan de slag gaan. Bij Driessen zetten we altijd een stapje extra voor onze uitzendkrachten als onderdeel van goed werkgeverschap. Als uitzendbureau staan we in dienst van flexibele medewerkers. Om dit concreet te maken spreken wij naar iedere uitzendkracht vijf werkbeloftes uit. Benieuwd naar de visie achter onze werkbeloftes? Lees er hier alles over.
 

Wij zijn Driessen

Hét uitzendbureau voor de overheid, het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren. En dat is niet de enige onderscheidende factor. Wij staan als werkgever in dienst van onze flexibele medewerkers. Dit bewijzen en borgen we met werkbeloftes die we naar onze flexibele medewerkers uitspreken. Een belofte die verder gaat dan een contract. Lees hier alles over de visie achter onze werkbeloftes.

We laten zien hoe betekenisvol flexibel werk mensen op weg helpt naar een baan. Ook naar een vaste baan. Om dat te bereiken, investeren we in ontwikkeling en opleiding. En zorgen we dat uitzendmedewerkers elke dag met plezier naar hun werk gaan. Daarbij is het essentieel dat iedereen onbeperkt zichzelf kan zijn, ongeacht geloof, gender, geaardheid of afkomst. Wij zijn een uitzendbureau dat investeert in de gezondheid en het welbevinden van onze uitzendkrachten.

Werkbelofte 1 - Betekenisvol werk

Jou betekenisvol aan het werk te houden

Als uitzendbureau zijn we gespecialiseerd in werk bij de overheid, in het onderwijs en in andere betekenisvolle sectoren. Werken via Driessen is een manier om in de meest betekenisvolle sectoren van Nederland te werken. Vaak zijn wij de eerste stap naar een vast contract bij de opdrachtgever. Maar met ons netwerk bemiddelen we onze medewerkers even zo makkelijk door naar een andere baan. Aan draaideurconstructies werken we nooit mee. En onze eigen loopbaancoaches staan klaar voor medewerkers die het even niet meer weten of uitstromen.

%
van onze vacatures zijn banen in de overheid, het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren
%
van de flexibele medewerkers hebben we na een aflopend contract begeleid naar werk
%
van onze flexibele medewerkers heeft binnen 2 jaar een vast contract getekend
Werkbelofte 2 - Opleiding en ontwikkeling

Wij beloven te investeren in jouw ontwikke­ling

Duurzame inzetbaarheid van onze flexibele medewerkers zien we als de basis van ons bestaan. Daarom investeren we in workshops, trainingen, e-learning, testen, opleidingen en assessments voor bijvoorbeeld een ontwikkelpaspoort voor onze medewerkers. Beëindigt onze opdrachtgever het contract van onze medewerker? Dan betalen we altijd geautomatiseerd een transitievergoeding om te zorgen dat medewerkers de ruimte krijgen om in zichzelf te investeren. 

%
van alle medewerkers heeft toegang tot de Driessen Academy
%
van de flexibele medewerkers krijgt een transitievergoeding bij beëindiging contract
%
van alle medewerkers houdt tot een jaar na uit dienst treden toegang tot de Driessen Academy
Werkbelofte 3 - Werkgeluk

We beloven jou werkgelukkig te laten zijn

Wij werken voor de overheid, het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren. Dat is een bewuste keuze. Want in de deze sectoren is belangrijk werk te doen. Werk waarmee je mensen helpt, mensen iets leert of voor mensen zorgt. Werk dat de wereld iedere dag een beetje mooier maakt. Een beetje gelukkiger. En dat werkt door. Werkgelukkige medewerkers presteren beter en met hun werk in de overheid, het onderwijs of andere betekenisvolle sectoren dragen ze bij aan een gelukkige maatschappij. Daarom is en blijft werkgeluk altijd al een centraal thema voor ons. 

zo beoordelen onze flexibele medewerkers hun werkgeluk
zo beoordelen onze flexibele medewerkers ons werkgeverschap
zo beoordelen onze opdrachtgevers onze flexibele medewerkers
Werkbelofte 4 - Inclusie en diversiteit

We beloven te kijken naar wie je bent en wat je kunt

Een flexibele medewerker is meer dan een naam en een cv. Daarom kijken we bij Driessen naar wie je bent en wat jij kunt. Wat je leeftijd, geslacht, culturele achtergrond, gezondheid, opleiding, inkomen, sociaaleconomische status, seksuele geaardheid en/of gender ook is. Alle intercedenten trainen we op inclusieve werving en selectie en we werken nooit mee aan discriminerende verzoeken. Want wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn. En voor mensen voor wie werk of werkgeluk niet vanzelfsprekend is, zetten we een stapje extra.

Lees meer over onze aanpak

meldingen over Driessen bij meldpunt discriminatie van branchevereniging ABU
%
van onze flexibele medewerkers had een afstand tot de arbeidsmarkt
%
van onze winst schenken we aan Stichting Driessen Foundation
Werkbelofte 5 - Vitaal en financieel gezond

We beloven jou vitaal en financieel gezond te houden

Als werkgever speel je een belangrijke rol in het financieel gezond en vitaal houden van je medewerkers. Financieel gezond is nadrukkelijk onderdeel van duurzame inzetbaarheid bij Driessen. Want medewerkers die financieel gezond zijn, zijn mentaal ook gezonder. Daarom zorgen wij ervoor dat flexibele medewerkers altijd in dezelfde salarisschaal vallen als medewerkers in vaste dienst. Met perspectiefverklaringen voor een hypotheek, keuze- en uitruilregelingen en collectiviteitskortingen zetten we een stapje extra. Fysiek gezond houden we onze medewerkers met korting op sport & wellness en gratis vitaliteitschecks. En met een eigen verzuimteam en een vertrouwenspersoon voeren we een proactief verzuimbeleid.

%
structureel laag verzuimpercentage van onze flexibele medewerkers
%
van onze flexibele medewerkers voelt zich gezond en vitaal
%
van onze flexibele medewerkers heeft dezelfde salarisschaal als medewerkers in vaste dienst bij de opdrachtgever

Op zoek naar een geschikte kandidaat?

Meld je vacature aan voor een vrijblijvend advies.

Ik heb een vacature