Liefde voor je werk en het vak
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Liefde voor je werk en het vak

Over 5 maanden ben ik 20 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling. Mijn lieve hemel wat een tijd! Maar deze tijd is voorbijgevlogen. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik gevraagd werd om intercedent te worden. Wat een eer, maar nee dank je.

Ik had werkelijk geen idee wat het werk van een intercedent inhield. Voor mijn gevoel waren ze de hele dag mensen aan het verleiden om “ja” te zeggen tegen een specifieke opdracht. Nadat ik mijzelf had laten verleiden het gesprek aan te gaan, werd ik toch wel erg enthousiast.

Het effect van werk

Mijn enthousiasme kwam voort uit het effect dat werk heeft op iemands welzijn. Het directe resultaat van een inkomen genereren. Maar ook voldoening halen uit je werk en het ervaren van werkgeluk. Deze effecten zijn van onschatbare waarde voor iedereen. Daar mocht ik als intercedent invloed op uit oefenen, wow! Het bij elkaar brengen van mens en werk waarbij je zowel de opdrachtgever als de flexibele medewerker meer dan blij maakt, dat gevoel is niet te omschrijven.

Voorspoed en tegenspoed

In die 20 jaar hebben we menig maal de wind in onze rug gehad, maar veel vaker wind tegen. Je mag van mij aannemen dat het maken van een match niet altijd vanzelfsprekend is. Daarin komt niet alleen veel kennis van de markt, geduld en doorzettingsvermogen om de hoek kijken. Maar je moet ook beschikken over commercieel inzicht, inlevingsvermogen en je bent een dienstverlener pur sang.

Plezier op je werk

Nog steeds heb ik met (oud) collega’s veel lol over onze ervaringen die we in ons werk hebben opgedaan. Sterker nog, we bespreken met enige regelmaat het idee om een boek te schrijven over de hilarische belevenissen die we samen hebben meegemaakt. Het werken met mensen brengt nu eenmaal onvoorstelbare situaties met zich mee. Terwijl ik dit schrijf schiet ik al weer in de lach omdat er zo’n herinnering in mij opkomt.

Lees ook: Lachend naar je werk!

We zijn er voor elkaar

Buiten het plezier dat we samen beleven en beleefd hebben, dragen we samen ook de mindere aspecten in ons werk. Bijvoorbeeld wanneer je er niet in geslaagd bent de juiste kandidaat te vinden of dat het je niet mee zit die dag. We zijn er voor elkaar, in voor en tegenspoed. Niet alleen professioneel, maar zeker ook persoonlijk. Samen gieren om bijzondere situaties, samen vieren dat die moeilijke uitdaging desondanks geslaagd is. Ondanks de drukte een paar minuutjes de achtervolging van de Nederlandse ploeg kijken. De jaarlijkse BBQ in mijn achtertuin, typische kantoorgeintjes met elkaar uithalen en een stevige borrel na werktijd in het resterende zonnetje. Dit maakt dat ik iedere maandag na een lange rit naar het werk, met een glimlach de afdeling op loop.

Arbeidsbemiddeling anno 2018

Ik ben bevoorrecht geweest om diverse rollen binnen de arbeidsbemiddeling te mogen vervullen. En na al die jaren leer ik nog iedere dag. De arbeidsmarkt is een markt die nooit stilstaat en continu evolueert. Sinds enkele jaren heb ik de eer om een club van 20 intercedenten aan te sturen. Ondanks dat de markt is veranderd en de digitalisering zijn intrede heeft gedaan, blijft het puur mensenwerk. Ik geniet volop als ik hen een gesprek hoor voeren met kandidaat en opdrachtgever, waar zij hen kunnen adviseren vanuit hun kennis en hart. Hier doen we het iedere dag weer voor en ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen!

Miriam van den Broek
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur opleiding en ontwikkeling bij Driessen.
Meer over Miriam

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.