HRM consultancy

HRM levert een belangrijke bijdrage aan het succes van organisaties. Het brengt organisaties écht verder. Soms kunt u hierbij wel wat advies en ondersteuning gebruiken. Met de HRM-consultants van Driessen haalt u deze extra kennis en capaciteit in huis op de momenten dat u het nodig heeft.

Wij bieden specifiek kennis, advies en ondersteuning op het gebied van HRM. Afhankelijk van uw vraag kunt u gebruikmaken van interim ondersteuning, specialistisch advies over een bepaald thema of opleidingen. Onze consultancy professionals zijn pragmatisch, goed opgeleid en steken graag de handen uit de mouwen. Zij bieden u deskundige en flexibele ondersteuning én het juiste advies op de momenten dat u dat wenst. U kunt kiezen voor ondersteuning op zowel operationeel (uitvoerend), tactisch (adviserend) als strategisch (bedrijfsmatig) niveau. Maar ook voor (kortere) specifieke vragen over bijvoorbeeld een juridische kwestie staan onze professionals via de HRM helpdesk voor u klaar.

Soms is directe hands-on ondersteuning bij een tijdelijke opdracht of project nodig. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van de personeelsadministratie, het maken van besluiten en verordeningen of het actualiseren van rechtspositieregelingen. De consultants van Driessen steken de handen uit de mouwen en ondersteunen u met de dagelijkse werkzaamheden. 

Van allround advies tot het ontwikkelen van HR-instrumenten en het implementeren hiervan; onze HRM-consultants staan voor u klaar. Daarnaast kunnen onze consultants u ook helpen bij het vertalen uw visie naar een personeelsbeleid waarmee u (eventueel met ondersteuning) direct uit de voeten kunt. 

Bent u op zoek naar een interim-manager of projectleider, bijvoorbeeld in het kader van een reorganisatie? Onze professionals vervullen deze rol met visie en respect voor de managementvisie van uw organisatie. 

Bent u op zoek naar het antwoord op een specialistische of arbeidsjuridische vraag? Dan kunt u onze HRM helpdesk inschakelen. Na één telefoontje met onze specialisten kunt u weer vooruit. Onze consultants staan telefonisch tot uw beschikking met hun expertise over uiteenlopende HRM-onderwerpen.

Thema's en specialismen

Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennisnetwerk kunnen wij voor onder andere de volgende specifieke HRM-thema’s uw organisatie een goed advies of een concrete oplossing bieden.

Mobiliteit
Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden en ondersteunen van zowel mensen als organisaties in hun ontwikkeling. Samen met onze dochteronderneming Mensiumgroep geven wij invulling aan trajecten op het gebied van mobiliteit en outplacement. De professionals van Mensiumgroep zetten hun talenten in om samen met uw organisatie en/of medewerkers concrete resultaten te bereiken. Indien gewenst bieden wij tevens de mogelijkheid tot het aangaan van een mobiliteitsdienstverband door Driessen met uw medewerker of oud-medewerker. 
Arbeidsvoorwaarden
Door de jaren heen heeft Driessen vele organisaties begeleid bij het actualiseren en harmoniseren van hun arbeidsvoorwaarden. Onze ervaring leert dat een concreet en overzichtelijk stappenplan met aandacht voor de arbeidsvoorwaardelijke, juridische en fiscale aspecten een organisatie snel verder helpt naar een toekomstbestendig arbeidsvoorwaarden-pakket. Wij u ondersteunen u daar graag bij. Vraag ook de whitepaper aan Harmoniseren arbeidsvoorwaarden, hoe gaat u ermee aan de slag?

Maak kennis met onze Consultancy professionals en Young Public Professionals

Hieronder kunt u kennis maken met onze Consultancy professionals. Maak daarnaast ook kennis met onze Young Public Professionals (YPP'ers); een jonge groep HR-professionals die werken combineren met een intensieve begeleiding vanuit Driessen.