Oplossingen voor tekorten verpleeg- en verzorgingstehuizen (VVT)

Langdurige zorg voor cliënten wil je ook langdurig geborgd hebben. En dat kan alleen met goed personeel en voldoende bezetting. Verpleeg- en verzorgingstehuizen doen er alles aan om dit te realiseren. Maar het is en blijft een ingewikkelde puzzel. Driessen helpt om deze tekorten op te lossen. Onze oplossingen richten zich zowel op de korte als op de lange termijn. En de zorgorganisatie houdt altijd de regie in handen.

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Van structurele tekorten naar incidentele tekorten

Iedere organisatie heeft wel eens te kampen met tekorten. Bijvoorbeeld vanwege piekmomenten of ziekte. Maar veel verpleeg- en verzorgingstehuizen kampen met een structureel tekort. En dat kan nijpend zijn. Ook al zijn we als Driessen gespecialiseerd in de sector zorg en in personeelsplanning, ook wij hebben de gouden graal niet in handen. We geloven wel in een totaalaanpak om je zorgorganisatie te versterken. Geen quick fix, wel een oplossing voor de lange termijn.

  • Verzorgende IG

    Omdat het tekort aan verzorgende IG alleen maar toeneemt en de reguliere instroom onvoldoende is, zet Driessen vol in op zij-instroom. Veel mensen dromen namelijk van een stap in de zorg, maar worden afgeremd door hun ervaring of opleiding. Als we bij deze mensen de juiste snaar raken, durven ze de stap te maken. Omdat we jaren ervaring hebben met zij-instroom kunnen we je helpen om (samen met een opleider) een programma op maat te maken. Zo los je structurele problemen op. En door aanvullende trainingen gericht op persoonlijk leiderschap voorkomen we dat zij-instromers voortijdig weer uitstromen. Lees meer over ons unieke zij-instroomtraject.

  • Helpende

    Een perfect voorbeeld van een ondersteunende functie die het werk van specialisten makkelijker maakt. Een helpende is een onmisbare schakel als we het hebben over een totaaloplossing. Samen met jou vinden, binden en boeien we helpenden in spe én zorgen we dat ze klaar zijn om bij jouw organisatie aan de slag te gaan.

  • Huishoudelijke hulp

    De coronapandemie heeft ons weer laten inzien hoe vitaal dit beroep is. Zeker in de VVT zijn dit dé medewerkers die bijdragen aan een gezonde werk- en leefomgeving. Sterker nog, een schone, veilige en inspirerende omgeving zorgt voor meer geluk bij medewerkers en cliënten. Driessen zorgt ervoor dat er altijd voldoende HHO-medewerkers in jouw organisatie zijn. Ook in de avond en in het weekend.

Hoewel onze focus bij de VVT ligt op kernfuncties als verzorgende IG, helpende en huishoudelijke hulp, staan we natuurlijk ook klaar voor traditionele uitzenddienstverlening.

Jouw personeel, onze zorg

Bij Driessen denken we dat een samenwerking op het gebied van personeelsplanning voor verpleeg- en verzorgingstehuizen alleen succesvol is als onze aanpak aansluit bij je strategie. Want bij het vinden, binden en boeien van personeel heeft de zorgondersteuning de regie. Driessen is de (broodnodige) helpende hand.

Ontwikkelen

Op zoek naar kennis? Driessen helpt je bij de ontwikkeling van je organisatie. Bijvoorbeeld door middel van een training over onboarden of advies over werkgeluk.

Ondersteunen

Een goede medewerker vinden is 1, die medewerker behouden is een tweede. We helpen je om medewerkers te vinden, binden en boeien.

Ontzorgen

Er komt veel kijken bij het zoeken van nieuw personeel. Er moet van alles geregeld worden: van contracten tot verzekeringen. Driessen ontzorgt.