Oplossingen voor tekorten in de kinderopvang

De kinderopvang staat voor een enorme opgave. Nu al zijn de tekorten nijpend en de vraag naar personeel neemt alleen maar toe. Driessen lost samen met jouw organisatie deze tekorten op. Niet alleen voor vandaag. Maar ook voor morgen en over 5 jaar. Oplossingen waar jouw organisatie zelf in regie is als het gaat over personeelsplanning.

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Vandaag aan de slag met pedagogisch medewerkers

Zonder pedagogisch medewerkers heeft de kinderopvang geen bestaansrecht. Een pedagogisch medewerker is de spil van de organisatie. Het is dan ook belangrijk dat deze functie geborgd blijft. Dit kan alleen met een totaalaanpak die acute tekorten oplost en op lange termijn zorgt voor voldoende instroom. Driessen neemt jouw zorgen weg en lost het probleem incidenteel én structureel op.

 • Invalpools van pedagogisch medewerkers

  Het verzuim in de kinderopvang is hoog, maar dit mag niet leiden tot bezettingsproblemen. Invalpools voor pedagogisch medewerkers kunnen regionale uitval opvangen. Driessen heeft hiervoor speciaal ontwikkelde software en specialisten in dienst om dit voor jouw organisatie of jouw regio op te zetten.

 • Zij-instromers in de kinderopvang

  Omdat het tekort aan pedagogisch medewerkers alleen maar toeneemt en de reguliere instroom onvoldoende is, zet Driessen vol in op zij-instroom. Want werken in de kinderopvang is voor veel mensen een droombaan, maar dan is een steuntje in de rug wel zo fijn. Samen met jouw organisatie zetten we een passend zij-instroomtraject op maat op. Driessen heeft al afspraken met opleiders en we kunnen vandaag beginnen met werving, zodat je structureel jouw tekort oplost.

 • Herintreders in de kinderopvang

  Pedagogisch medewerkers zijn, soms noodgedwongen, uitgestroomd en inmiddels werkzaam in een andere sector of een ander vakgebied. Samen enthousiasmeren we ze om te werken bij jouw organisatie. Eventueel met een op maat ontwikkelde opfriscursus.

 • Doorstroom pedagogisch medewerkers

  Pedagogisch medewerkers vinden en binden is een uitdaging, maar ze blijven boeien is ook een belangrijke opgave. Want ervaren pedagogisch medewerkers willen op een gegeven moment misschien de stap maken naar teammanager. Driessen helpt je bij het klaarstomen van medewerkers voor deze stap.

Ook voor staffuncties in de kinderopvang

Hoewel onze focus op pedagogisch medewerkers ligt, richt onze uitzenddienstverlening zich al bijna 30 jaar op staffuncties zoals HRM’ers, financieel medewerkers, beleidsadviseurs of facilitair medewerkers. Doordat we voor ruim 1.000 organisaties in de zorg, het onderwijs en de overheid werken is ons netwerk groot en vinden we altijd iemand die bij jouw organisatie past. Driessen ondersteunt jouw organisatie graag bij werving & selectie, uitzenden, payroll of detacheren van personeel.

Jouw personeel, onze zorg

Bij Driessen weten we dat een samenwerking op het gebied van personeelsplanning voor de kinderopvang alleen succesvol is als onze aanpak aansluit op jouw strategie. Want bij het vinden, binden en boeien van personeel heeft jouw organisatie in regie.

Ontwikkelen

Wil je als organisatie betere vacatureteksten schrijven? Mag er meer aandacht zijn voor onboarden? Kun je wel een training gebruiken over goed werkgeverschap? Driessen helpt je organisatie verder.

Ondersteunen

Het vinden, binden en boeien van medewerkers. Dat het nodig is, is evident. Maar eenvoudig is het niet. Driessen ondersteunt bij werving en selectie, versterken van het brand of ondersteuning in arbeidsmarktcommunicatie.

Ontzorgen

Driessen ontzorgt is het totale proces van A tot Z. Naast de werving en selectie zorgen wij ook voor het werkgeverschap van de nieuwe medewerker.