Outplacementbegeleiding

Onze wereld verandert en hij verandert steeds sneller. Dit vraagt andere vaardigheden van werknemers en werkgevers. Maar wat als je merkt dat een medewerker vastloopt. Als er geen ruimte meer lijkt voor ontwikkeling, of als er een conflict dreigt te ontstaan? Iedere medewerker verdient het om werkgelukkig te zijn. Of dit nou binnen of buiten jouw organisatie is.

Driessen Doorstroom brengt je verder

Met outplacementbegeleiding van Driessen gaan wij samen met jouw medewerker op zoek naar zijn of haar werkgeluk. Wij staan bekend om onze praktische en pragmatische aanpak. In mindere mate gefocust op persoonlijke, inhoudelijke coaching maar veel meer op de arbeidsmarkt en op resultaat. Dit doen we door middel van een kort en arbeidsmarktgericht traject. Tijdens het outplacementtraject gaan we aan de slag met gerichte activiteiten die de positie van de medewerker op de arbeidsmarkt versterken. Ons doel is het samen vinden van een duurzame nieuwe werkplek - een die past bij de persoonlijke situatie van de medewerker.

Onze trajecten duren gemiddeld 2 tot 5 maanden. Uitermate geschikt voor medewerkers die weten welke kant ze op willen met hun carrière, maar de praktische handvatten, een netwerk en een sparringpartner op dit vlak missen.

ik wil graag meer weten

Zo ziet een outplacementtraject eruit

Ieder outplacementtraject start met een gesprek met jou als werkgever, maar ook met de medewerker. Wat zijn ieders behoeften en wat is de situatie? Op basis van deze gesprekken maken we een inschatting van de duur en opbouw van het traject.

Onze aanpak kenmerkt zich door een structuur van enkele modules welke door verschillende specialisten begeleid wordt. We onderscheiden de volgende modules, welke afhankelijk van de behoefte van de medewerker, in meer of mindere mate worden doorlopen:

Deze module zorgt voor inzicht in de arbeidsmarkt, voor het perfecte CV, dé beste brief en de meest doordachte pitch. De medewerker als merk staat centraal tijdens deze module, een personal brand.

In deze module wordt de medewerker gekoppeld aan een coach. Samen kijken de coach en de medewerker waar de ruimte ligt. De vraag die centraal staat kan gericht zijn op een tweetal doelgebieden, ofwel gericht op persoonlijke effectiviteit/leiderschap, ofwel op loopbaancoaching.

In deze module ligt de focus op het daadwerkelijk vinden van een nieuwe baan. Hierin wordt het netwerk van de adviseur mobiliteit, de recruiters en intercedenten optimaal ingezet.

De laatste module van het traject is gericht op ontwikkeling van kennis en skills. Hiervoor krijgt de medewerker toegang tot ons uitgebreide (digitale) opleidingsaanbod vol workshops, e-learnings, webinars en leerlijnen.

Onze specialisten

Om het beste resultaat te boeken combineren wij enkele specialismes in één traject.

Adviseur mobiliteit

Onze adviseurs mobiliteit weten alles van de arbeidsmarkt, personal branding, sollicitatietechnieken, sociale media, pitchen, netwerken en jobhunten.

Coach

Onze coaches zijn breed onderlegd en weten om te gaan met een grote diversiteit aan coachvragen op het gebied van o.a. zelfontplooiing, werk-privé-balans, stressreductie en loopbaanvragen.

Recruiter

Het grote netwerk van onze recruiters en intercedenten zetten we volop in om een nieuwe duurzame plaatsing te realiseren voor de medewerker en zo samen te bouwen aan de carrière van de medewerker.

“Gedurende het outplacementtraject ben ik het vaste aanspreekpunt voor de medewerker en zorg ik ervoor dat het traject doelgericht, resultaatgericht en pragmatisch blijft. Door mijn achtergrond als recruiter ken de arbeidsmarkt door en door en weet ik precies de kansen te liggen, waar en wanneer vacatures ontstaan en hoe daar het beste op te reageren. Ik zorg ervoor dat de medewerker klaargestoomd op gesprek gaat."

“Medewerkers die nog nét niet arbeidsmarktklaar blijken te zijn en vastzitten in oude belemmerende patronen, coach ik in een aantal praktische sessies op het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en het omzetten van wensen en dromen in concrete acties.”

“Wij bedienen landelijk een groot aantal organisaties in het publieke domein. Dagelijks komen er interessante vacatures onder onze ogen. Grote kans dat dé vacature voor jouw medewerker er tussen zit."

Jip van der Pol

adviseur mobiliteit

Ellen van Otterdijk

coach

Cas Peters

recruiter

Wat maakt onze outplacementbegeleiding uniek?

 • We beschikken over een groot, sterk en landelijk netwerk van werkgevers, opdrachtgevers, HRM-adviseurs, recruiters, partners en consultants in de publieke sector.
 • We hebben een praktische en pragmatische aanpak waarbij een duurzaam resultaat het doel is.
 • Onze trajecten zijn wendbaar en uren zijn modulair uit te wisselen met coachuren. Onze trajecten kunnen op maat worden ingericht en tussentijds aangepast.
 • Met meer dan 27 jaar ervaring binnen de overheid, het onderwijs en de zorg kennen wij de sectoren, de culturen, de ontwikkelingen en de arbeidsmarkt op ons duimpje.
 • Wij bieden begeleiding op maat, denken digitaal en zetten de mens centraal.

Tarieven

Om te starten bieden wij een standaardtrajectvorm van 6 maanden aan. Waarna het mogelijk is om te verlengen met respectievelijk 3 of 6 maanden. Ook maatwerkoplossingen behoren tot de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op.

Traject 1

2 maanden

€ 995,00 excl. btw
 • Persoonlijks intakegesprek
 • 3 begeleidings-gesprekken

Traject 2

3 maanden

€ 1450,00 excl. btw
 • Persoonlijks intakegesprek
 • 5 begeleidings-gesprekken

Traject 3

4 maanden

€ 1850,00 excl. btw
 • Persoonlijks intakegesprek
 • 7 begeleidings-gesprekken

Traject 4

5 maanden

€ 2250,00 excl. btw
 • Persoonlijks intakegesprek
 • 9 begeleidings-gesprekken

Onze trajecten zijn praktisch, pragmatisch en doelgericht en hebben een maximale duur van 5 maanden. Daardoor zijn deze uitermate geschikt voor medewerkers die weten welke richting zij op willen met hun carrière. Is er vanuit de medewerker en de organisatie meer behoefte aan een inhoudelijk uitgebreider traject, gericht op inzicht, drijfveren en coaching op persoonlijke effectiviteit, waar overname van het dienstverband onderdeel van kan zijn, dan gaan wij hiervoor de samenwerking aan met zusterbedrijf Mensium.