Onze kijk op inclusie en diversiteit

Iedereen is anders. En dat is maar goed ook. Dat maakt het leven, en dus werk, interessant en leuk. Als uitzendbureau voor de publieke sector willen wij voor zoveel mogelijk mensen werkgeluk creëren, ook voor wie dit niet vanzelfsprekend is.. We vinden het belangrijk dat iedereen die via ons werkt zich thuis voelt. Of je nu man, vrouw of genderneutraal bent. Waar je ook vandaan komt en of je wel of geen arbeidsuitdagingen hebt. Die verschillen maken een organisatie juist krachtig. Het helpt ons om zaken van verschillende kanten te bekijken. En daardoor kunnen onze medewerkers beter inspelen op de verschillende wensen en behoeften vanuit de samenleving.

Onze werkbelofte

Wij beloven onze medewerkers te kijken naar wie ze zijn en wat ze kunnen. Daarom stellen wij de juiste medewerker voor aan onze opdrachtgever. Hierbij kijken wij verder dan alleen een cv. Wij kijken naar talenten en vaardigheden en zorgen er op deze manier voor dat onze opdrachtgever de juiste match krijgt. 

Hoe doen wij dat?

Elke dag spannen wij ons in om iedereen werkgelukkig te laten zijn. Samen met onze opdrachtgevers zoeken wij naar mogelijkheden en kansen. Concreet doen we dit door:

  • Een inclusieve werkgever te zijn voor iedereen, waarbij we ondersteunen met de zoektocht naar een baan voor mensen bij wie dat niet vanzelfsprekend is.
  • Gelijke kansen te creëren door middel van een andere aanpak. Inclusie vraagt om maatwerk. Daarom zetten wij in onze organisatie maatwerktrajecten op waarbij we kijken wat iemand nodig heeft om aan het werk te gaan en te blijven.. Dit doen wij ook voor onze opdrachtgevers.
  • Ons actief in te zetten om arbeidsmarktdiscriminatie tegen te gaan. Je kan in ons antidiscriminatiebeleid lezen hoe wij dit doen.
  • Onze kennis up-to-date te houden en ons te committeren aan deze uitdaging. Daarom hebben wij de Charter Diversiteit ondertekend. 
  • Jobcoaching aan te bieden. We hebben eigen jobcoaches in dienst die beschikken over de juiste kennis van de wet- en regelgeving op dit vlak. Iedereen die dit nodig heeft, kan bij een van onze jobcoaches of een jobcoach van een van onze samenwerkingspartners terecht.
  • Ons team Driessen Inclusief in te zetten om inclusie en diversiteit verder op de kaart te zetten.

Wist je dat...

Joey Santegoeds, adviseur diversiteit en inclusie bij Driessen, is lid van het (dis)Ability en Accessibility committee van Radboud University. Dit comité zet zich in voor gelijke behandeling van studenten en medewerkers met een handicap op de universiteit. Ze streven naar een omgeving waarin iedereen, ongeacht achtergrond, zich welkom voelt. Het comité richt zich op het bespreken en aanpakken van problemen rondom diversiteit, inclusie en discriminatie op basis van handicap. Hun doel is om een inclusieve en toegankelijke universiteit te bevorderen.

Kunnen wij iets voor jou betekenen?

Neem dan contact op met Team Driessen Inclusief. 

Neem contact met ons op