Werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande ouders

In 2022 heeft Driessen samen met de Driessen Foundation het werk- en ontwikkelprogramma Sterk aan het Werk opgezet. Sterk aan het Werk is speciaal ontwikkeld voor alleenstaande ouders met een inkomen op bijstandsniveau.

Waarom sterk aan het werk?

Werktijden die niet te combineren zijn met (schoolgaande) kinderen, een functie waarbij je net niet aan alle (opleidings)eisen voldoet of een groot gat op je cv. Als alleenstaande ouder kan het lastig zijn om een baan te vinden. Terwijl deze vaders en moeders talenten hebben én graag aan de slag gaan. Om te voorkomen dat dit talent niet gezien wordt én omdat er een enorme krapte heerst op de arbeidsmarkt is Sterk aan het Werk gelanceerd.

Wat houdt het programma in?

Sterk aan het Werk is een werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande ouders met een inkomen op bijstandsniveau. De deelnemers gaan aan de slag in een specifieke functie en doen hier werkervaring mee op. Parallel daaraan volgen zij in groepsverband een ontwikkelprogramma. In dit programma wordt aandacht besteed aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast worden de deelnemers begeleid door onze eigen jobcoaches. Het doel is om de deelnemers een springplank te bieden naar een structurele baan die zoveel mogelijk werkgeluk brengt.

Waarom is dit traject anders?

Werkgevers zijn gewend om naar cv’s en sollicitatiebrieven te kijken en met een vastomlijnde functie te werken. Maar om gelijke kansen te creëren is een andere aanpak nodig. Bij de werving- en selectie van de deelnemers vormen hun competenties en motivatie het uitgangspunt. Daarbij worden werkzaamheden gezocht. Dit gebeurt via jobcarving. Daarnaast zijn de randvoorwaarden belangrijk, zoals de mogelijkheid om te werken onder schooltijden.

In deze video vertellen deelnemers van Sterk aan het Werk over hoe zij het proces hebben ervaren. En wat het initiatief voor hen betekent in het dagelijks leven.

Benieuwd naar het verhaal van deelnemer Nora? Lees dan het interview.

Goed voorbeeld doet volgen

Laat de kanjers die zich ingeschreven hebben een voorbeeld zijn voor andere alleenstaande ouders. Jij kunt zelf het verschil maken! Ook complimenten voor de bedrijven en teams die meedoen aan dit programma en anders durven te kijken naar werk.
Ben jij werkgever en heb jij moeite met het vinden van geschikte arbeidskrachten? Hecht je waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en zie je de voordelen van inclusief werkgeverschap? Neem dan gerust contact op met Bianca van Lieshout van Sterk aan het Werk: bianca.vanlieshout@driessengroep.nl.  

Sterk aan het werk is een initiatief van Driessen Foundation. Het is mede vormgegeven in samenwerking met Driessen en partners uit de regio waaronder gemeente Helmond, Senzer en LEV-groep.

Gerelateerde artikelen