terug

De voordelen van een uitzendbureau

Heb jij tijdelijk extra versterking nodig of zoek je personeel voor een langere periode, maar zie je op tegen alles wat erbij komt kijken? Dan biedt een uitzendbureau uitkomst. Een goed uitzendbureau kan een organisatie veel werk uit handen nemen bij het zoeken naar een geschikte kandidaat. Wat doet een uitzendbureau precies en wat zijn de voordelen van een uitzendovereenkomst?

Wat doet een uitzendbureau?

Een uitzendbureau werkt als bemiddelaar tussen bedrijven en werkzoekenden. Wanneer een organisatie op zoek is naar personeel - of dat nu gaat om parttime, fulltime of tijdelijk personeel - gaat het uitzendbureau op zoek naar een geschikte kandidaat. Dit doet het bureau door middel van werving en selectie via hun eigen website, via diverse digitale kanalen of via het klantenbestand dat ze hebben opgebouwd. Is de juiste match gevonden? Dan draagt het uitzendbureau de medewerker voor aan de organisatie. Dat scheelt organisaties dus het nodige zoekwerk, maar ook regelwerk. Want een uitzendbureau zorgt dat alles rondom de aanstelling goed geregeld wordt in een uitzendovereenkomst.

De voordelen van een uitzendbureau

Steeds meer bedrijven schakelen een uitzendbureau in voor het vinden van een nieuwe werknemer. En dat is niet zo gek, een uitzendbureau biedt vele voordelen:

 • Tijdsbesparing dankzij inzet uitzendbureau
  Een uitzendbureau kan een organisatie veel tijd besparen. De werving en selectie wordt namelijk, volledig of voor een deel, door het uitzendbureau gedaan. De organisatie hoeft dus geen vacatures op te stellen en uren door sollicitatiebrieven te spitten. Daarnaast worden kandidaten uitgebreid gescreend, waardoor de kans op een juiste match groter is.
 • Uitzendkrachten zijn flexibel inzetbaar
  Misschien wel het grootste voordeel van werken met een uitzendbureau en uitzendkrachten: flexibiliteit. Een uitzendkracht kun je inzetten wanneer het de organisatie uitkomt. Denk aan drukke (piek)periodes of projectmatig werk. Bijkomend voordeel: je voorkomt onnodige loonkosten.
 • Minder werkgeversrisico’s bij inzet personeel via uitzendbureau
  Met een uitzendkracht neem je als organisatie minder risico’s. Ben je bijvoorbeeld net begonnen met je bedrijf en is de toekomst nog onzeker? Dan kan het een bewuste stap zijn om met een uitzendbureau te werken. Daarnaast ben je niet verplicht tot loondoorbetaling bij ziekte van een uitzendkracht. Dit wordt immers geregeld door het uitzendbureau.
 • Minder administratieve rompslomp
  Schakel je een uitzendbureau in, dan betaal je een vast tarief aan het bureau. Het uitzendbureau blijft de officiële werkgever van de uitzendkracht en is verantwoordelijk voor de uitbetaling van het loon en alle andere administratieve verplichtingen van het werkgeverschap.

Hoe werkt een uitzendbureau?

Ben je enthousiast geworden en wil je een uitzendbureau inhuren voor het vinden van personeel? Er zijn verschillende soorten bureaus. Zo is Driessen hét uitzendbureau voor de publieke sector. Zoek altijd een uitzendbureau dat bij jouw branche en wensen past. Je hebt zo de grootste kans op de juiste match. Meestal komt een contactpersoon van het bureau langs om te kijken om wat voor een organisatie het gaat en om jouw behoeftes in kaart te brengen. Aan de hand daarvan wordt een vacature opgesteld. Vervolgens wordt de werving en selectie gedaan en worden de juiste kandidaten aan je voorgesteld. Het opstellen van het contract en de rest van de administratie wordt door het uitzendbureau geregeld. Wel zo prettig.

Meer informatie over uitzendbureaus?

Wil je meer informatie over de werkwijze van een uitzendbureau of ben je benieuwd wat Driessen voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.