terug

Haal de lente naar kantoor

Het is lente! Ja leuk, maar je moet ‘gewoon’ aan het werk! Graag geven we je 5 tips hoe jij het voorjaar naar kantoor haalt en zo met een vrolijk lentegevoel ook vanachter jouw bureau optimaal geniet van dit prachtige seizoen.

Haal de lente naar kantoor

De lente staat symbool voor een nieuwe start en nieuw leven. Het is langer licht, we hebben meer zonuren en we trekken er meer op uit. Leuk, horen we je denken, maar wat nu als je dagen voornamelijk gevuld zijn met binnen zitten (lees = werken) en je niet zoveel meekrijgt van het lekkere weer buiten, de vogels die fluiten en de bloemen die weer gaan bloeien?

Ook op kantoor kun je volop genieten van alles wat het voorjaar met zich meebrengt én zorgen voor wat persoonlijke groei. Hoe je dit doet? Je krijgt van ons 5 tips hoe jij de lente naar kantoor haalt en zo ook daar optimaal geniet van dit prachtige seizoen.

Tip 1. Houd een grote voorjaarsschoonmaak 

Veel mensen krijgen in het voorjaar ineens de drang om thuis extra goed schoon te maken. Waarom niet je werkruimte eens goed meenemen? Een schoon en opgeruimd kantoor werkt fijn, zorgt voor overzicht én verhoogt je productiviteit. Naast het opschonen van je fysieke werklocatie is het ook belangrijk om je computer niet te vergeten. Je kunt daarna weer fijner en sneller werken! 
Plan je daarnaast ook samen met je collega’s nog een moment om de gezamenlijke ruimtes eens onder handen te nemen, dan wordt het ook nog een gezellig team-moment.

Tip 2. Maak een wandeling met collega’s

Ga vaker lunchwandelen en adem die frisse voorjaarslucht in. Tijdens de pauze zoek je zo bewust die zonnestralen op en pik je heerlijk wat van die vitamine D mee. Ook kun je met die ene collega afspreken waar je mee zou overleggen of dit tijdens een wandeling besproken kan worden. Tijdens beweging kom je vaak ook nog op andere of creatievere ideeën. 

Tip 3. Breng buiten letterlijk naar binnen

Haal het voorjaar letterlijk naar je werkplek door een bosje narcissen op je bureau of vergadertafel te zetten. Het fleurt de boel niet alleen op; het is ook nog bewezen dat bloemen en planten andere voordelen bieden, zoals stress verlagend, betere luchtkwaliteit en een betere concentratie. Vergeet je ook niet die ramen eens flink open te gooien voor een frisse lentebries door je kantoor?

Tip 4. Maak eindelijk die stap

De lente staat symbool voor een frisse start. Is er iets dat je graag wil bereiken? Zet dan nú de eerste stap, door actie te ondernemen! Dus pléég dat telefoontje of máák die afspraak. Of is het misschien tijd voor nieuwe routines? Eerder opstaan, een aanmelding voor die ene cursus óf juist tijdiger naar bed gaan. Doe het.

Tip 5. Stellen van nieuwe zakelijke doelen

Ook is het voorjaar het ideale seizoen voor het opnieuw kijken naar doelen. Dit is het perfecte moment voor feedbackgesprekken, strategiesessies en het stellen van zowel nieuwe individuele als teamdoelen. 

En, hoe ga jij van de eerste lentedagen genieten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!