terug

Goede carrière-voornemens

Doelen stellen werkt motiverend. Het is fijn om te zien dat je ergens naartoe werkt en dat je uiteindelijk je doel bereikt. Als je afgelopen jaar motivatie miste en niet weet waar je naartoe moet werken, geven wij je 9 carrière-voornemens om aan te werken.

1. Leer een nieuwe hobby of vaardigheid

Een nieuwe hobby of vaardigheid kan je uitdaging en voldoening brengen. Leer een website bouwen, doe een workshop interviewen of leef je uit tijdens een cursus meubels maken.

2. Ga op zoek naar wat voor baan écht bij je past

Ontdek wat jou gelukkig maakt en ga niet halsoverkop op zoek naar een nieuwe baan waar je ook niet blij van wordt. Onderzoek wat jouw intrinsieke motivatie is. Als je intrinsiek gemotiveerd bent, doe je iets omdat je het graag wilt, niet omdat je van buiten af wordt gemotiveerd dit te doen. Ben je op zoek naar een betekenisvolle baan in de overheid, het onderwijs of de zorg? Bekijk dan eens onze vacatures.

3. Begin een studie of haal een diploma/certificaat

Blijf jezelf ontwikkelen en volg een studie of cursus om gemotiveerd en scherp te blijven. Ontdek "Driessen Academy", ons online ontwikkelplatform waar je gratis toegang hebt tot diverse trainingen en opleidingen. Schrijf je in bij Driessen en krijg direct toegang tot ons online aanbod. Kies de module die bij jou past en investeer in jezelf.

4. Ga voor promotie

Maak jezelf en je werk zichtbaar binnen de organisatie en laat weten dat je meer kan en wilt. Zodra er een mooie functie vrijkomt, ben jij de eerste!

5. Wordt beter in plannen

Werk aan je planningsvaardigheden en volg bijvoorbeeld een time-management-cursus om orde in de chaos te brengen. Zo hou je ineens uren over in je werkweek die je aan andere mooie doelen kunt besteden.

6. Start je eigen bedrijf

Als je altijd al hebt gedroomd van een eigen bedrijf, begin dan klein. Schrijf je in bij de KvK, bouw een website en werk er één dag in de week of in de avonduren aan. Kijk waar het je brengt!

7. Vergroot je netwerk

Een groot netwerk kan je veel opleveren, of je nu in loondienst werkt of een eigen bedrijf hebt. Stel jezelf als doel om je netwerk uit te breiden en werk hier actief aan. Je zult zien dat je LinkedIn-volgers snel groeien.

8. Verbeter je omzet

Werk je voor jezelf? Of ben je verantwoordelijk voor een bepaalde omzetgroep? Ga dan voor een hoger omzetdoel in het nieuwe jaar. Denk na over hoe je dit wilt bereiken. Verhoog je je tarief, ga je iets doen aan je efficiency of ga je meer uren maken?

9. Ga voor een betere werk-privébalans

Zorg dat je ’s avonds niet voor de zoveelste keer je laptop erbij pakt. Geef aan als je teveel taken hebt of besteed ze uit en zorg voor meer rust in je hoofd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!