terug

De do’s en don’ts op een personeelsfeest

Zoals jullie misschien al hebben gezien deze week, bestaat Driessen 25 jaar op 1 april 2018. Daarom is het tijd voor een feestweek in festival stijl: Festival Groei! In deze jubileumweek organiseren wij diverse evenementen voor onze professionals en relaties, maar ook met de collega’s sluiten we de week af met een feest. Heel erg leuk natuurlijk, maar wat zijn nu de do’s en don’ts op een personeelsfeest?

Wat zijn de do’s op een personeelsfeest?

Laten we beginnen met wat je vooral wél moet doen op een personeelsfeest:

Aanwezig zijn

Ook al zijn personeelsfeestjes vaak niet verplicht, toch is het een aanrader om aanwezig te zijn. Je laat zien dat je iets over hebt voor de organisatie en ook je baas zal je aanwezigheid opmerken. Wanneer je niet aanwezig kan zijn, meld je dan netjes af. Blijf je weg zonder iets te laten weten? Dan zal het overkomen alsof je geen interesse hebt in de organisatie of je collega’s.

Niet te vroeg, niet te laat

Kom tijdens een personeelsfeestje niet te vroeg, maar ook zeker niet veel te laat. Misschien vind je het niet prettig om als eerste binnen te komen, spreek dan af met collega’s om samen te komen. Het voordeel van op tijd binnenkomen, is dat iedereen nog fris en alert is.

Bedanken

Het is altijd netjes om je werkgever aan het einde van het personeelsfeest te bedanken. Dit is ook de kans om nog een keer te laten zien dat je aanwezig bent geweest.

Netwerken

Het personeelsfeest is de ideale plek om te netwerken. Zeker wanneer je normaal gesproken op een kleinere locatie zit en het personeelsfeest op het hoofdkantoor plaatsvindt. Je kunt dan met collega’s kennismaken die je normaal niet zo vaak ziet. Wil je doorstromen binnen je organisatie? Dan is dit ook dé kans om te netwerken.

Don’t!

Wat moet je dan vooral niet doen op een personeelsfeest?

Roddelen

Iedereen betrapt zich er wel eens op: roddelen! Het is heel makkelijk om te doen, maar het wordt niet gewaardeerd en je wordt er niet geliefd door. Het kan zomaar zijn dat je aan het roddelen bent over je collega en dat hij/zij opeens achter je loopt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Niet te veel drank

Lekker een biertje of wijntje drinken met collega’s is natuurlijk gezellig. Maar pas op met teveel alcohol, vooral als je nog niet hebt gegeten. Wissel regelmatig je alcoholische drankjes af met een glas water. Door met mate alcohol te drinken, voorkom je dat er na het feest nog over je gepraat wordt op de werkvloer.

Gepaste kleding

Ga bij een personeelsfeest altijd na of er een dresscode is. Wanneer dit zo is, probeer je hier dan aan te houden. Als er geen dresscode is en je weet niet wat geschikt is, overleg dan met collega’s wat zij dragen. Let er op dat je kleding niet te strak of te onthullend is.

Na deze tips rest mij niets anders om te zeggen: Proost!

Bron: Jobat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!