Weten jouw ouders eigenlijk wat jij doet op je werk?
Werk & privé
Leestijd: 4 minuten

Weten jouw ouders eigenlijk wat jij doet op je werk?

Eén keer per week eet ik bij mijn moeder. Een wekelijkse traditie waarbij ik na een dag hard werken fijn kan aanschuiven bij mijn moeder aan tafel. Op een of andere manier is het eten dat een ander voor je maakt toch altijd lekkerder dan wanneer je zelf kookt, maar dat terzijde. Iedere week weer een gezellig bijkletsmoment en ook iedere week wordt me de vraag gesteld: ‘Hard gewerkt vandaag?’

In geuren en kleuren vertel ik over alles wat ik die dag gedaan heb, spui ik mijn frustraties en vertel ik over hilarische situaties de ik weer heb meegemaakt, want die komen dagelijks voor op de afdeling. Als ik eenmaal klaar ben met mijn spraakwaterval kijkt mijn moeder mij nog steeds even vrolijk aan als op het moment dat ik binnen stapte. Ik vraag me af of ze eigenlijk wel een idee heeft van wat ik nou écht doe qua werk. Zij zou de perfecte kandidaat zijn voor ‘bring in your parents’-day.

Bring in you parents

Om de generatiekloof tussen ouders en kinderen te overbruggen introduceerde netwerksite LinkedIn in 2013 voor het eerst de ‘bring in your parents’-day. Uit onderzoek van LinkedIn bleek namelijk dat 34% van de Nederlandse ouders niet goed wist en begreep wat hun kinderen voor werk doen. Reden genoeg om werknemers op te roepen hun ouders een dagje mee te nemen naar het werk en ze een kijkje te geven in de keuken.

Dit leuke filmpje van LinkedIn geeft een mooi beeld van de onwetendheid die er bij ouders kan zijn:

De proef op de som

Ik heb de proef op de som genomen en de vraag eens teruggelegd: ‘Wat denk je dat ik vandaag heb gedaan?’. Eventjes was het stil maar toen kwam het “verlossende” antwoord: ‘Jij bedenkt toch heel de dag door leuke dingen om Driessen onder de aandacht te brengen? En je zult vast veel lol trappen met je collega’s.’ Niet verkeerd. Ik werk als communicatieadviseur en kort gezegd komt alles waar ons logo op staat van onze afdeling af. We ontwikkelen on- en offline campagnes, adviseren onze business units in hun communicatie en organiseren ontzettend gave events. Kortom, alleen maar leuke dingen! 🙂

Nieuwsgierig naar wat andere ouders over de baan van hun zoon of dochter vertelden, heb ik eens rondvraag gedaan bij collega’s en ik moet zeggen: het valt me niet tegen.

__________

“Als 12 jarige mocht Tom een keertje mee naar mijn werk. Thuis gekomen vertelde hij trots aan zijn moeder dat hij later hetzelfde wilde doen als zijn vader: ‘Koffie drinken, achter de computer zitten en grapjes maken met anderen’. Nou, dat is hem gelukt!’ – vader Tom Veldman, locatiemanager Groningen & Leeuwarden.

“Vanaf het moment dat jij op je werk je laptop aanzet vervaagt de wereld en probeer jij zo perfect mogelijk de websites va Driessen te optimaliseren. En dan moet dat er ook nog classy uitzien. Maar vergeet het koffie drinken en het keuvelen met al die vrouwelijke collega’s niet. – ouders Tommy Seijkens, front-end developer.

“Anne stuurt de grootste afdeling van Driessen aan. Maar belangrijkste wat ze doet is model spelen bij Driessen. We zien haar heel vaak in folders en op Facebook verschijnen.” – ouders Anne Smulders, manager HR-services.

“Loes werkt als adviseur en komt bij diverse onderwijsklanten door het hele land. Haar taken zijn relatiebeheer, contact met klanten en lunchen.” – vader Loes van de Ven, adviseur.

“De werkdag van Miriam bestaat uit vooral uit vergaderen en regelneven. In het pittoreske Helmond stuurt ze een groep intercedenten aan.” – vader Miriam van den roek, coördinator flex center, overheid en cultuur.

“Ellen adviseert mensen met problemen door ziekte of reorganisatie en kijkt dan vooral naar ‘Hoe nu verder?’. Daarnaast bezoekt ze klanten, drinkt ze koffie en praat ze veel.” – vader Ellen van Otterdijk, adviseur HRM.

“Sander’s functie bestaat uit het kritisch en nauwkeurig uitzoeken wat wel en vooral niet mag, advies geven over allerlei onderwerpen en voorkomen van risico’s voor Driessen. Bovendien is hij zo gek op nieuws, actualiteiten en politiek, dus ongetwijfeld zal hij hier heel graag mee bezig zijn tijdens zijn werk.” – vader Sander de Coninck, arbeidsjurist.

“In mijn ogen houdt Ruud zich bezig met het up to date houden van het computernetwerk bij Driessen en het oplossen van computerproblemen. – vader Ruud Deenen, medewerker helpdesk.
__________

Wat weten jouw ouders te vertellen over jouw werk?

Noortje de Vries
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als communicatieadviseur.
Meer over Noortje

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.