Werken met warm weer: what (not) to wear
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Werken met warm weer: what (not) to wear

We zitten midden in de zomer. Ja, echt. En soms betekent dat in Nederland dat het warm wordt. En dan wel meteen héél warm. Helaas moeten we op deze schaarse momenten toch vaak werken. Je staat ’s ochtends voor je kledingkast en denkt: wat trek ik in hemelsnaam aan met dit warme weer naar kantoor? Wat kan eigenlijk wel op de werkvloer en wat niet?

De meningen zijn hierover natuurlijk verdeeld en ook per organisatie, werkgever of branche kunnen de do’s en don’ts heel verschillend zijn. Toch zijn er wel een aantal dingen waar we rekening mee kunnen houden in onze kleding.

Ladies and… GENTLEMEN!

Waar tips zich normaal gesproken direct op vrouwen richten, draaien we het nu eens om. Want ook de mannen kunnen wel wat kledingadvies gebruiken bij mooi weer. Echt not done: een korte broek en/of sandalen. Investeer in een zomerpak van dun en luchtig stof of zorg voor een nette, dunne chino. Als je een normaliter een pak draagt kun je natuurlijk sowieso wat laagjes weglaten: geen t-shirt onder je blouse bijvoorbeeld of eens een keer geen jasje of stropdas. En een overhemd met korte mouwen? Liever niet. Je kunt natuurlijk wel je mouwen opstropen of eens een linnen blouse uit de kast trekken (hoog kreukgehalte, dus wel even goed strijken). En sandalen… Tja.

Kort, bloot en onverzorgd: kan écht niet

Vrouwen hebben natuurlijk meer mogelijkheden qua kleding en dus ook in het kiezen van een zomerse outfit voor op de werkvloer. Maar… Meer mogelijkheden betekent ook meer mogelijkheden om de plank mis te slaan. Een té korte rok (knielengte of langer is beter), een té diep decolleté (leidt (de mannen) af) of een strapless top. Nee, dat kun je beter niet doen. Bloot is sowieso een beetje een struikelblok voor vrouwen. Wat bloter dan normaal kan gerust, maar zorg ervoor dat je jezelf goed verzorgt. Netjes geschoren oksels, verzorgde voeten en teennagels in sandaaltjes (géén (teen)slippers) en gladgeschoren benen zorgen voor een verzorgde zomerse uitstraling. En ook hier dé tip: laagjes. Dan kun je nog eens wat aan- of uittrekken afhankelijk van het moment of de warmte.

Een afspraak buiten de deur?

Uiteraard houd je met je (zomerse) kledingkeuze ook altijd rekening met de invulling van je dag. Heb je een afspraak met een klant? Dan is het extra belangrijk dat je oplet wat je aantrekt. Geen blote schouders voor de vrouwen of blote armen voor de mannen en geen korte broeken of rokjes, maar een verzorgde zomerse outfit die je geen vervelende zweetplekken bezorgt. Ga eens voor je kast staan en bedenk alvast een paar klanten-proof outfits voor de warme zomerdagen. Zo kom je nooit voor een (verhitte) verrassing te staan.

Bron: Werkstudent, Careerwise

Anna Douma
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk.
Meer over Anna

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *