Werken tijdens zwangerschap, dit zijn je rechten en plichten
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Werken tijdens zwangerschap, dit zijn je rechten en plichten

Wanneer je zwanger bent dan komt er ontzettend veel op je af. Natuurlijk wil je alles zo goed mogelijk geregeld hebben. Ook op je werk. Maar wat moet je weten over werken tijdens je zwangerschap?

Zwanger op het werk, wanneer vertel je het aan je werkgever?

Je bent wettelijk verplicht om maximaal 3 weken voor ingang van je zwangerschapsverlof bij je werkgever te melden dat je zwanger bent. In Nederland is het gebruikelijk om een (eerste) echo af te wachten en het blijde nieuws met je werkgever te delen wanneer je ongeveer 3 maanden zwanger bent. Het moment van melden van je zwangerschap blijft echter een persoonlijke keuze. Sommige vrouwen kiezen ervoor om het nieuws direct met hun werkgever te delen, terwijl anderen er liever nog even mee wachten. Feit blijft dat het voor je werkgever prettig is om tijdig op de hoogte gebracht te worden zodat er voldoende tijd is om voor vervanging tijdens je verlof te zorgen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over solliciteren als je zwanger bent

Aanpassing werkzaamheden tijdens zwangerschap

Je werkgever is wettelijk verplicht om jouw gezondheid en die van je baby zo goed als mogelijk te beschermen. Het uitgangspunt is dat je je eigen werkzaamheden blijft verrichten, eventueel met aanpassingen. In geval van risicovol werk of zwaar werk kan het ook zijn dat je gedurende je zwangerschap andere werkzaamheden krijgt aangeboden van je werkgever. Ook het nemen van extra pauzes en/of aanpassing van werktijden behoren tot de mogelijkheden. Bespreek dit met je werkgever wanneer je hier behoefte aan hebt.

Zwangerschapsverklaring

Wanneer je op je werk hebt aangegeven dat je zwanger bent, dan zal je werkgever om een zwangerschapsverklaring vragen. Deze kun je aanvragen bij je verloskundige of gynaecoloog. Op de zwangerschapsverklaring staat dat je zwanger bent en wanneer de vermoedelijke bevallingdatum is. Je werkgever heeft deze verklaring nodig om je zwangerschap te melden bij het UWV en een zwangerschapsuitkering aan te vragen.

Bezoek aan verloskundige, gynaecoloog of arts

Natuurlijk probeer je bezoeken aan je verloskundige, gynaecoloog of arts zo veel mogelijk buiten werktijd in te plannen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Wanneer je tijdens werktijd een noodzakelijk zwangerschapsonderzoek dient te ondergaan dan mag je werkgever dit niet weigeren en dien je 100% doorbetaald te krijgen.

Lees ook: Een relaxed zwangerschapsverlof begint bij jezelf

Zwangerschaps- en bevallingsverlof

Tot slot ben je als zwangere vrouw verplicht om minimaal 4 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum te stoppen met werken. Het totale verlof duurt 16 weken. Je mag echter maximaal 6 weken voor de uitgerekende datum je zwangerschapsverlof al in laten gaan. Dit betekent dat je dus altijd minimaal 10 weken na de bevalling vrij bent van je werk, ook wanneer je baby later dan de uitgerekende datum geboren wordt. Gedurende je verlof krijg je 100% van je salaris doorbetaald. Ook je partner heeft recht op 2 dagen betaald verlof (kraamverlof) en 3 dagen onbetaald verlof (ouderschapsverlof) rondom de geboorte.

Bronnen: Rijksoverheid.nl FNV.nl

Carina Estévez
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur HRM.
Meer over Carina

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *