Werken rond de feestdagen, jingle all the way?
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Werken rond de feestdagen, jingle all the way?

Breng jij de dagen rond kerst en oud op nieuw gewoon op je werk door? Je bent niet alleen! Ik zit er ook gewoon. Maar een beetje extra gezelligheid is dan wel prettig. Hoe pak je dat aan? Ik liet mijn fantasie de vrije loop en heb een paar tips voor feestelijk werken rond de feestdagen.

Zo’n driekwart van de beroepsbevolking wil graag vrij zijn rond de feestdagen maar niet voor iedereen is dit haalbaar. Denk aan mensen die in de zorg werken, winkeliers maar ook kantoorpersoneel. Veel bedrijven en instellingen draaien in deze periode gewoon door. Ben jij dit jaar aan de beurt om door te werken rond de feestdagen? Maak er dan op je werk een (klein) feestje van!

Niet iedereen zit op kerstsfeer te wachten dus schakel vooral eerst met je leidinggevende en directe collega’s voordat je met de volgende tips aan de slag gaat. Let ook op de brandveiligheid en, mocht je klanten ontvangen, houd het dan een beetje beschaafd.

Lees ook De do’s en don’ts op een personeelsfeest

Deck the halls

Je kunt natuurlijk vanuit thuis wat kerstversiering meebrengen. Een boompje, wat slingers en lampjes. Hartstikke leuk. Maar heb je niets “over” word dan creatief. Denk bijvoorbeeld aan post-its. Multifunctionele blaadjes! Een paar ideetjes:

  • Zorg voor groene post-its, zet op de briefjes een rode stip en plak ze in de vorm van een krans op de deur.
  • Nog groene post-its over? Plak ze dan in de vorm van een kerstboom op de muur of op een kast.
  • Heb je een stapel van de standaard gele post-its? Maak er een (kerst)ster van.

Meer inspiratie nodig? Lang leve Pinterest! En een foute kersttrui doet het ook altijd goed deze dagen. 

Kerst = eten

Ik weet niet hoe het met jou zit maar bij kerst denk ik gelijk aan eten. Veel eten. Neem eens een doos kerstkoekjes of chocolade mee naar je werk. Of een bus slagroom voor op de chocolademelk. Een glaasje alcoholvrije wijn kan ook erg lekker zijn.

Waarschijnlijk zijn veel van je collega’s vrij dus wordt trakteren ook niet zo duur en zolang je het met mate doet is het nou ook weer niet zo slecht voor de lijn. Wil je de traktatie toch een beetje gezonder houden? Cherry tomaatjes of komkommer doen het ook altijd goed. 

De lunch een beetje opleuken? Neem een plak kerststol mee in je lunchpakketje. Bij veel supermarkten hebben ze ook 1-persoons stolletjes die hartstikke handig mee te nemen zijn. 

Falalalala

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken met de feestdagen. Als de radio het niet voor je doet, dan zet je toch lekker zelf kerstliedjes aan. Niet te hard natuurlijk want er moet ook gewerkt worden maar meezingen met “All I want for Christmas” mag best even.

Afwisseling

Nu een aantal van jouw collega’s er niet zijn, zijn er ineens werkplekken vrij. Kies eens een ander plekje uit en schuif aan bij collega’s die er wel zijn. Wel zo aardig om de werkplek van je collega weer netjes achter te laten natuurlijk maar een dagje ergens anders zitten geeft je afwisseling en dat is wel zo lekker met deze dagen.

Voordelen

Baal je er alsnog van dat jij aan het werk bent en je collega lekker vrij is? Sta dan eens stil bij de voordelen van wél werken:

  • Je bespaart vakantiedagen.
  • Het is rustiger op de weg, dus je bent straks ook weer snel(ler) thuis.
  • Het is rustiger op je werk dus je kunt ook lekker doorwerken zonder gestoord te worden.

Werk jij via Driessen? Goed om te weten dat voor oproep- en uitzendovereenkomsten 1e en 2e kerstdag uitbetaald worden op 3 januari 2020. Jouw jaaropgave ontvang je medio februari. Heb je meer vragen over bijvoorbeeld de uitbetaling van feestdagen? Kijk dan op Mijn Driessen bij “veelgestelde vragen”. 

Bron: Vikingdirect 

Miranda de Ruijter
Auteur en eindredacteur Samen Slim. Daarnaast werkzaam voor werk&geluk. In het verleden als onderwijsassistent gewerkt en later bij HR-services van Driessen aan de slag gegaan. Een redelijke portie werkervaring dus.
Meer over Miranda

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *