Welkom lente!
Leestijd: 2 minuten

Welkom lente!

Deze week is het eindelijk zover, de start van de lente. Na een lange winterperiode is het tijd voor lammetjes, terrasjes, meer daglicht en bloeiende krokussen. Niet alleen voor de natuur is de lente een nieuw begin, ook voor jou kan de lente een bron van frisse energie zijn. Ga aan de slag met onze tips en begin jouw lente met een frisse start!

Ga voor een frisse start!

Waar ga jij je de komende maanden op richten? Waar krijg je energie van? En wat zou je eventueel willen veranderen in je leven? Het begin van de lente is een mooi moment om zaken anders aan te pakken. Ga lekker naar buiten, bedenk doelen en doe iets nieuws! Als er iets is dat je graag wilt, zet dan nu de eerste stap. Dus pleeg dat telefoontje of maak die afspraak.

Maak je kantoor lente-proof

Bij de lente hoort natuurlijk de voorjaarsschoonmaak. Plan bijvoorbeeld een halve dag in om samen met je collega’s het kantoor op te ruimen. Zet de ramen een stukje open voor een goede ventilatie, ruim je bureau op en zorg voor een frisse start. Ook bloemen mogen in de lente niet ontbreken. Haal een mooi bos bloemen of koop nieuwe plantjes. Dit vergroot je lente gevoel op je werk.

Voorjaar is vooruit

Staan er nog ouderwetse klokken op kantoor? Verzet deze dan voor het weekend alvast een uur vooruit. Een handig ezelsbruggetje hiervoor is: voorjaar = vooruit. Als je de klokken op vrijdag aanpast aan de nieuwe tijd, dan start je maandag lekker in het nieuwe ritme. 

Ga naar buiten

In de wintermaanden hebben veel mensen last van een winterdepressie, doordat ze te weinig daglicht krijgen. Vergeet vooral niet om tijdens je pauze of na voor- en na werktijd een stuk te wandelen. Buitenlucht is gezond en daglicht maakt je energiek en gelukkig. En ga vooral genieten van de lente zon. Zonlicht is namelijk onze belangrijkste bron van vitamine D.

Geniet!

Maar bovenal, vergeet niet om te genieten!

Bron: soChicken

Lisanne van der Heide
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk.
Meer over Lisanne

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *