Er is er een jarig hoera, hoera…..
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Er is er een jarig hoera, hoera…..

Eerlijkheid gediend te zeggen dat ik tegenwoordig niet echt meer (lees totaal niet), uitkijk naar mijn verjaardag. Vroeger kon ik de avond voor mijn verjaardag niet slapen en had ik letterlijk buikpijn van de zenuwen. Weken van tevoren was ik al bezig met dé dag van het jaar. Nu hebben de jaarringen a.k.a. fijne lijntjes, kilo’s, te zware katers en de leesbril de overhand genomen.

Afgelopen week was het dan zo ver, ik werd 43 lentes jong. Mijn collega’s konden het niet laten om mij de dagen vooraf continu aan het voldongen feit te herinneren. Vriendelijk bedoeld naar alle waarschijnlijkheid, maar heel erg irritant! Leeftijd is toch maar een nummer? Pijn doet het niet, je moet blij zijn dat je het mag worden en 1000 andere clichés verder was het dan zover: THE BIG DAY!

Dilemma nummer 1: Wat ga je trakteren?

Gelukkig zijn er geen regels verbonden aan wat je wel of niet mag trakteren bij ons op de werkvloer. Wordt het dan zoet of hartig? Gezond, medium gezond of iets echt lekkers? Deze tijd van het jaar is meer dan de helft van de hoofdzakelijk vrouwelijke collega’s voornemens om toch nog in een bikini te passen, dus twee opties dan maar?

Ga ik het zelf kopen of maken? Kies ik voor iets lekkers wat iedereen doet: gebak? Of bij ons lokaal dus worstenbroodjes? Of ga ik voor een originele creatieve traktatie zoals…. eeeh ja, zoals wat? Ik ben helemaal inspiratieloos, dus dan toch maar gebak.

Op veel plekken zie je dat collega’s met een aantal jarigen samen trakteren. Nou, daar kom ik op mijn afdeling echt niet mee weg. Die eten het liefst iedere dag een taartje of een ander calorierijk alternatief.

Dilemma nummer 2: Wie ga je allemaal trakteren?

Enkel je eigen afdeling is toch wel heel skeer (=blut). Ik krijg regelmatig iets toegestopt van collega’s van andere afdelingen (waarom pak ik ook alles aan?), dus dat kan sowieso niet.

Dilemma nummer 3: Ga je werken op je verjaardag of neem je verlof?

De één vindt het enorm leuk om jarig te zijn, de ander duikt het liefst onder. Wanneer je bij de laatste categorie hoort, kan ik het me voorstellen dat je lekker een dag verlof neemt. Aangezien ik dit jaar op een woensdag jarig was, vond ik het zonde om een verlofdag op te nemen en ging ik “gewoon” aan de arbeid.

Daar aangekomen zag ik al van verre dat mijn collega’s enorm hun best hadden gedaan om mij deze dag in het zonnetje te zetten. Mijn kamer was enthousiast versierd en traditiegetrouw was er een mooie beledigende poster inclusief belachelijke foto’s van de jarige gefabriceerd. Aangezien je bij Driessen in vol ornaat de hele dag zichtbaar bent op de narrowcastings, was er geen ontkomen aan.

Collega’s kwamen de hele dag langs om me van harte te feliciteren, mijn mailbox zat vol gelukwensen, telefoontjes stroomden binnen en er is zelfs drie keer luid voor me gezongen. Als klapper op de vuurpijl werd ik enorm verrast door mijn collega’s met een heerlijk IPA (biertjes) pakket en een mooie kaart van de directie!

Ik heb een fantastisch leuke dag gehad en heb me sinds lange tijd niet meer zo jarig gevoeld. Kortom, jarig zijn op je werk is zo gek nog niet! Desondanks blijf ik voorlopig nog graag 43…..

Miriam van den Broek
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur opleiding en ontwikkeling bij Driessen.
Meer over Miriam

Delen op Facebook Tweet

4 reacties

Femke

Afgelopen jaar heb ik voor het eerst gewerkt op mijn verjaardag!
En wat mij betreft voor het laatst, hahaha.
Maar wat heb je nou getrakteerd?

    Miriam van den Broek

    Lekker luxe gebak van een speciaal lokaal bakkertje! Werd zeer goed ontvangen hier. Maar nu ben ik natuurlijk nieuwsgierig waarom jij je komende verjaardag niet meer op het werk wil vieren!

Nathalie

Leuk verhaal en heel herkenbaar! Dit jaar vier ik het voor het eerst niet met collega’s want… ik heb geen baan meer. Zoals het bij jullie op kantoor is, is het echt leuk georganiseerd! Gefeliciteerd nog!

    Miriam van den Broek

    Hoi Nathalie, ik kan me voorstellen dat je verjaardag een stuk minder leuk is zonder baan. Mocht je interesse hebben om in de publieke sector aan de slag te gaan, check dan onze vacatures op http://www.driessen.nl en maak een vacaturealert aan. Hopelijk heb je toch een hele fijne verjaardag en word je toch nog goed verwend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.