Van in een sleur naar een goed humeur: 10 tips om je werkdag fantastisch te maken
Op de werkvloer
Leestijd: 3 minuten

Van in een sleur naar een goed humeur: 10 tips om je werkdag fantastisch te maken

Het is 7.00 uur ‘s ochtends, de wekker gaat en daarmee begint een nieuwe (werk)dag. Nog eventjes snoozen? Of meteen opstaan, zodat ik de dag rustig kan starten? Hoewel die snooze knop erg verleidelijk is, kies ik voor het laatste. Ik sta op, neem een douche en zet de radio aan. Terwijl ik een ontbijtje maak, hoor ik dat mijn favoriete liedje op de radio is en ik zing voluit mee. Het begin van een fantastische (werk)dag is gemaakt en: een goed begin is het halve werk, toch?

Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan eens op je kop staan

We spenderen een groot deel van onze tijd op de werkvloer. Dagelijks maken we dezelfde reis naar dezelfde werkplek in dezelfde functie. De dagen en werkzaamheden lijken soms heel erg op elkaar waardoor je sleur zou kunnen ervaren. En zelfs al heb je een leuke baan, toch ontbreekt soms de motivatie om aan het werk te gaan. Ik ben vast niet de enige voor wie de snooze knop op de wekker soms erg verleidelijk is.

Maar, misschien heb ik wel de oplossing. Met deze kleine aanpassingen kun je van jouw werkdag een fantastische werkdag maken:

  • Geniet van je reistijd. Reizen is het perfecte moment om energie op te doen voor je werkdag. Zet je favoriete muziek op en zing lekker mee of geniet juist van de stilte.
  • Neem even de tijd voordat je begint met je werkzaamheden. Haal wat te drinken, lees even het laatste nieuws en groet je collega’s. Je werkdag begint nu een stuk meer ontspannen.
  • Ben je een theedrinker? Maak een theedoos met al je favoriete smaken en zet deze op je bureau. Zo geniet je bij elk kopje van je favoriete smaak.
  • Lach! Lachen vermindert stress en geeft een positieve boost aan je werkdag.
  • Heeft je collega een belangrijke deadline gehaald? Of heb je gewoon zin in een flinke dosis vriendelijkheid? Maak een compliment en maak daarmee de werkdag van die persoon ook goed!
  • Doe het belangrijke werk eerst. In de ochtend heb je nog volop energie en kun je die ene lastige opdracht succesvol afronden. Het geeft je gelijk het gevoel dat je iets nuttigs hebt gedaan waardoor je energie krijgt om de rest van je werkdag goed te gebruiken.
  • Houd de 90/10-regel in je achterhoofd. Je dag bestaat voor 10% uit wat je overkomt en voor 90% uit hoe je daarmee omgaat. Je hebt dus zelf invloed op het verloop van je werkdag.
  • Sta open voor andere ideeën. Het is natuurlijk gemakkelijk(er) om in je eigen dagelijkse routine te blijven maar andere inzichten kunnen verfrissend werken en bijdragen aan jouw werkdag.
  • Maak je werkplek aangenaam. Je zit elke dag aan hetzelfde bureau. Leuk je werkplek op met dingen waar jij gelukkig van wordt. Een foto, een plantje of een leuk inspirerend kaartje.
  • Ontspan als je werkdag erop zit en geniet van niet-werkgerelateerde dingen waardoor je de energie behoudt en je terug kunt kijken op een fantastische werkdag!

Bronnen: Constitute.nl, Famme.nl

Maria Adriaans
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als intercedent HR-services.
Meer over Maria

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.