Uit je dip!
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

Uit je dip!

Je kent het misschien wel: nergens zin in hebben en alles lijkt tegen te zitten. Nou ja, alles.. het relativeren lukt je gewoon even niet zo goed. Zo’n dag waarop je gewoon niet lekker in je vel zit. Nou is zo’n dag nog te hebben als het bij 1 dag blijft maar echt lekker is het niet. Hoe kom je zo snel mogelijk weer uit die dip? Oftewel, hoe maak je een dip-flip?

Er is van alles te bedenken waardoor je een dip-dag kunt hebben. Bijvoorbeeld doordat het even niet lekker gaat op je werk, in je relatie of doordat je niet én modellen-mooi én rijk én slim én altijd gelukkig kunt zijn terwijl het lijkt alsof anderen dat wel zijn. En zo zijn er nog wel meer redenen. We lopen er allemaal op onze eigen manier tegenaan maar hoe kom je er vanaf?

Relativeren is makkelijk gezegd. In veel gevallen weet je echt wel dat niemand perfect is maar op zo’n dip-dag is relativeren gewoon lastig. En dat mag. Maar ook als relativeren even niet lukt, is er hoop.

Overlevingspakket

Omdat we allemaal op z’n tijd een dipje hebben is het best handig om het een en ander klaar te hebben liggen. Maak bijvoorbeeld, preventief, een playlist met muziek waar je vrolijk van wordt. Vooral muziek die lekker is om op te dansen. Dat vrolijkt je wel weer op. Laat ballads, hoe mooi je ze ook vindt, links liggen. Die gaan je op een dip-dag niet helpen. 

Verzamel humor. Op Pinterest bijvoorbeeld. Maak een ‘bord’ aan op Pinterest met ‘in geval van nood humor’ of een afspeellijst op YouTube. Lachen doet echt wonderen voor je humeur.

Als je dan toch op Pinterest zit, pin dan ook wat interessante links met tips om uit een dip te komen en wat bemoedigende spreuken. Een soort survivalkit voor een dip-dag. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ook de tips uit mijn eerdere blog.

Spreek het uit

Naar de mensen om je heen. Je collega’s of familie, net wie je tijdens je dipmoment om je heen hebt. Als mensen weten dat je even niet zo lekker in je vel zit kunnen ze er rekening mee houden en werken ze minder op je zenuwen. Ook ga je automatisch relativeren wanneer je je dip uitspreekt. Werkt hartstikke goed om je meteen wat beter te voelen!

Blijf weg van social media

Ja, voor sommigen is dat echt even afkicken maar tijdens je dip al die geweldige updates van je connecties zien (of juist de klaagzang van je connecties) werkt niet bevorderlijk. Zul je net zien dat die verre vriend een super tof project gestart is of dat er weer iemand gaat trouwen. Hartstikke leuk voor ze en het is ze gegund maar dat lees je echt liever als je beter in je vel zit. Zet dus ook vooral de meldingen van Facebook e.d. even uit. Ja echt.

Een dip-dag is nooit leuk maar mét je overlevingspakket en zónder social media kom je jouw dip-dag wel door. En gewoon met een bak ijs op de bank ploffen mag ook. Van mij in elk geval. Als je morgen maar weer van de bank komt. Laat een dip-dag geen dip-week worden door vol zelfmedelijden op de bank te blijven zitten. Zoek iemand op waar je blij van wordt of ga een stuk wandelen maar kom op tijd tussen die vier muren uit.

Miranda de Ruijter
Auteur en eindredacteur Samen Slim. Daarnaast werkzaam voor werk&geluk. In het verleden als onderwijsassistent gewerkt en later bij HR-services van Driessen aan de slag gegaan. Een redelijke portie werkervaring dus.
Meer over Miranda

Delen op Facebook Tweet

2 reacties

Daisy

Echt zo leuk jou blogs!!

    Miranda

    Dank je wel voor je reactie Daisy! Fijn om te horen/ lezen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.