‘U kunt geen voicemailbericht achterlaten’
Personal branding
Leestijd: 3 minuten

‘U kunt geen voicemailbericht achterlaten’

Check, check, dubbelcheck… Mijn sollicitatie kan de deur uit. Nu rest mij alleen nog het wachten op een reactie. Tijd voor een beetje ontspanning. Maar is dat zo? Is er dan al ruimte voor ontspanning? Volgens mij is er een stap twee: de voorbereiding op een goede eerste telefonische indruk. Dat kan heel eenvoudig met drie eenvoudige stappen als je het mij vraagt. En wat zijn nu deze extra vijf minuten naast de uren die je besteed hebt aan het schrijven van een sterke motivatiebrief en het opstellen van je cv?

Hallo, u spreekt met…

In mijn loopbaan als intercedent ben ik regelmatig verrast door de manier waarop mensen hun telefoon opnemen. Van ‘Ja?’ tot ‘Jooooo’ tot ‘Mogguh’ tot een doodse stilte of een onverstaanbare naam. Ik heb het allemaal meegemaakt. Een gemiste kans om jezelf direct van je beste kant te laten zien en dus ook een gemiste kans op een pluspunt.

Denk daarom goed na, vanaf het moment dat je gaat solliciteren, over hoe je de telefoon opneemt. Begin bijvoorbeeld met een nette groet en noem in ieder geval je voornaam en liefst ook je achternaam.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wat ook wel eens voorkomt, is dat ik iemand bel naar aanleiding van een sollicitatie, maar dat diegene helaas niet meer weet over welke sollicitatie bij welke organisatie het gaat. Heel jammer, maar ik kan natuurlijk begrijpen dat je meerdere sollicitaties tegelijkertijd hebt lopen. Vandaar dat ik dan even de vacature toelicht en vraag om jouw motivatie: een moment waarop je mij kunt overtuigen van jouw kennis/kunde. Dat is ook een moment waarop ik baseer of ik je wel of niet ga uitnodigen voor een gesprek.

Toch wordt dit moment vaak onderschat, daarom wil ik je de volgende twee tips meegeven:

  1. Maak een lijstje van jouw lopende sollicitaties. Schrijf daar de vacaturetitel, de organisatie en een aantal steekwoorden op.
  2. Maak een korte algemene pitch over jezelf: wat zijn jouw talenten en waarom moet een organisatie voor jou kiezen? Meer lezen over hoe je een goede pitch maakt? Zie mijn eerdere blog ‘Jouw elevator pitch in de lift’.

Don’t forget your voicemail

En dan nog zo’n dingetje… Je wil niet weten hoe vaak ik een onduidelijke, niet complete, onprofessionele of zelfs onbeschofte voicemail te horen krijgen. En wat ook vaak gebeurt: niet eens een voicemail om in te kunnen spreken. Ook dit kan nét weer dat beetje extra zijn, dat ene stapje voor op een andere kandidaat. Zorg dus voor een nette, persoonlijk ingesproken voicemail. Belangrijkste tips? Ben duidelijk en ben jezelf.

Pssst… Als je dan toch zo goed bezig bent, luister dan wel even je voicemailberichten af en bel netjes terug.

Claire Pijnenburg
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als recruiter.
Meer over Claire

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *