Tijd is geld, vrije tijd is goud
Werk & privé
Leestijd: 2 minuten

Tijd is geld, vrije tijd is goud

We werken allemaal veel en hard en klagen allemaal wel eens dat we tijd tekort komen om leuke dingen te ondernemen. Maar wat doen we nu eigenlijk als we vrij zijn na een lange werkdag of in de weekenden? Ik ging op onderzoek uit.

Winkelen en uitgaan blijken de populairste activiteiten wanneer we niet werken. In de leeftijd van 25 tot 54 jaar is het wellnesscentrum populair (de sauna bijvoorbeeld) en jongeren zitten graag achter de PlayStation. De échte jongeren, van 0 tot 12 jaar, maak je vooral blij met een bezoekje aan het pretpark, wat betekent dat werkenden volwassenen hier dus ook regelmatig te vinden zijn in hun vrije tijd. Maar ook blijven we graag vitaal; sporten blijkt namelijk ook één van de populaire activiteiten in privétijd. Als je mannen en vrouwen vergelijkt, bezoeken vrouwen overigens sneller een wellnessoord, terwijl mannen, op hun beurt, weer vaker een sportwedstrijd bezoeken. Een gemiddelde vrijetijdsactiviteit kost €13,24. Maar ook van een ‘gratis’ activiteit kunnen we genieten; we wandelen namelijk ook veel als we de deur van kantoor eenmaal achter ons dichtgetrokken hebben.

Even alles loslaten…

Maar ook een welverdiende vakantie schuwen we niet. 80% van de Nederlanders gaat namelijk één of meerdere keren per jaar op vakantie. Maar of we hiervan ook echt kunnen genieten? Dat is de vraag. Door een druk bestaan in de rest van het jaar, missen veel mensen het vermogen om in hun vrije tijd even alles los te laten. Om even de zaak uit handen te geven. En wanneer je elf maanden per jaar werkt, dan kom je in die paar weken vakantie heel moeilijk tot stilstand. Werken we dus te hard? Of hebben we gewoon te weinig vakantie? Iets om over na te denken.

Ondertussen vroeg ik mijn collega’s wat zij doen in hun vrije tijd ter ontspanning.

Curine is sinds kort de trotse eigenaar van een schattige puppy. Zij is daarom veel buiten te vinden ondanks het koude weer. En wanneer de hond lekker in zijn mandje ligt, maakt Curine een uitgebreide maaltijd voor manlief en zoon Faes.

In online shoppen is Ivana een kei. Regelmatig bezoekt zij Zalando om de volgende dag heel hard “aaaaahhh” te roepen tegen de postbode. Als ze niet aan het shoppen is, kijkt zij graag naar series op Netflix, of gaat zij uit eten maar haar vriend.

Ik geef eerlijk toe dat ik lekker niksen het allerfijnste vind. Gewoon niets aan je hoofd, muziekje aan, tijdschriftje erbij, lekker bakje thee….heerlijk! O ja, en de meeste restaurantjes in de omgeving ken ik nu inmiddels ook wel.

 

Bron: trendrapport-toerisme-recreatie-en-vrije-tijd-2015

Celine Arts
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als intercedent HR-services.
Meer over Céline

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.