Slim lunchen op je werk!
Leestijd: 3 minuten

Slim lunchen op je werk!

Elke dag weer die gesmeerde boterhammen van thuis meenemen naar het werk… Tegen lunchtijd is de kaas al aan het zweten en staan in de kantine de meest verrukkelijke gerechten voor je klaar. De verleiding is dan groot om je boterhammen in de prullenbak te gooien en verse lunch in de kantine te kopen. Maar, dat kan ook anders!

Met de volgende vijf tips willen we je graag inspireren zodat jij met plezier je eigen lunch maakt en naar het werk meeneemt. Bijkomend voordeel: als je handig boodschappen doet ben je een stuk goedkoper uit!

Lunchtip 1: de wrap

Heb je nog voldoende etenswaren in je koelkast staan? Dan is de wrap de ideale lunch om je koelkast leeg te maken. Ook kun je de wrap makkelijk onderweg eten. Doe er een stukje aluminiumfolie omheen en gaan! Probeer de volgende wraps eens: zalm & avocado wrap, kip-pesto wrap, tonijnsalade wrap of een hummus & groenten wrap. Heb je na een wrap altijd weer snel honger? Verruil je wrap dan eens voor een volkoren wrap.

Lunchtip 2: soep

Wat is er nu makkelijker dan soep? Je kunt er eindeloos mee variëren en het is vaak nog spotgoedkoop ook. Je kunt een grote pan maken en de soep invriezen, zodat je ook nog een aantal porties hebt voor een volgende keer. Een broodje bij je soep en klaar ben je!

Wil je naast de standaard tomatensoep nog wat variatietips? Wat dacht je van: romige kippensoep met champignons, paprikasoep met gebakken spekjes, pittige pompoensoep of preisoep met katenspek.

Lunchtip 3: koude salade

Als je ’s avonds toch al aan het koken bent, maak dan wat extra’s voor je lunch de volgende dag. Wanneer je bijvoorbeeld wat extra pasta kookt, kun je deze gebruiken om er een lekkere salade van te maken. Vaak kun je allerlei ingrediënten uit je koelkast gebruiken om een salade te maken.

Gebruik bijvoorbeeld komkommer, tomaatjes, courgette of paddenstoelen die je even hebt opgebakken. Tips voor een aantal lekkere koude salades: pastasalade met gerookte kip en pesto, pastasalade met sperziebonen en tonijn of pastasalade met zalm en komkommer.

Lunchtip 4: sandwich

Ben je de standaard witte boterham met kaas beu? Laat je dan eens inspireren door de diversiteit aan broodjes in je favoriete horecazaak. Wat dacht je van de volgende sandwiches: sandwich met oude kaas en kip, sandwich met avocado & garnalen, sandwich met zalm & kruidenkaas of een sandwich met geitenkaas en tomaat.

Wil je alles zo vers mogelijk houden? Breng dan de ingrediënten los mee en doe de dressing er pas op het laatste moment op. Bonustip: als je echt vers brood wil, haal het dan ’s ochtends voor je werk uit de vriezer. Tegen lunchtijd is je brood ontdooit en kun jij je favoriete sandwich vers gaan beleggen.

Lunchtip 5: kliekjes

Dit ligt natuurlijk heel erg voor de hand, maar is wel het benoemen waard. Heb je nog kliekjes over van het avondeten? Neem ze gerust de volgende dag mee naar je werk. Als je geen zin hebt om hetzelfde te eten dan de dag ervoor, dan kun je de kliekjes natuurlijk ook invriezen en op een later moment meenemen voor de lunch. Wanneer je een pasta wilt invriezen, dan zou ik alleen de saus invriezen en de pasta vers koken (eventueel de dag ervoor).

Ik hoop dat je hiermee voldoende inspiratie hebt opgedaan. Deel je ideeën ook met je collega’s, want wellicht lopen zij tegen hetzelfde probleem aan. Mijn favoriet is toch wel de wrap met kip, mango en limoenmayonaise.

Smakelijk!

Bron: Metronieuws

Pim van Dinten
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk.
Meer over Pim

Delen op Facebook Tweet

1 reactie

Sarah de Leeuw

Ik vind het heerlijk om in de pauze te gaan lunchen. Toch zijn er ook dagen dat ik zelf mijn lunch meeneem. Warm eten meenemen is inderdaad ook fijn. Wat nog fijner is, is als je werk een magnetron heeft. Ik bereid het eten een dag van tevoren voor en warm het dan op werk op.
https://www.restaurantdedennen.nl/klompenpaden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *