De nieuwe werkende wil vrijheid, blijheid
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe werkende wil vrijheid, blijheid

Ondernemen, maar toch in loondienst zijn. Het bestaat! Voorheen kenden we eigenlijk twee vormen. Je bent óf in loondienst óf je werkt zelfstandig als ZZP’er. Maar tegenwoordig zijn we juist op zoek naar mogelijkheden om te ondernemen en willen we vrijheid, maar dit wel vanuit een vaste basis. Daarmee is een nieuw fenomeen geboren: de hybride professional.

Het is bekend dat de arbeidsmarkt steeds flexibeler wordt, maar ook wij worden dus steeds flexibeler. Een hybride professional ontvangt inkomsten uit loon, maar verdient ook geld met een eigen onderneming. Lekker flexibel! Benieuwd wat voor type hybride professionals we kennen? We onderscheiden er eigenlijk vier.

De maatschappelijk betrokkene

De maatschappelijk betrokkene is de medewerker die, logischerwijs, erg maatschappelijk betrokken is. Naast zijn reguliere werk wil hij graag wat terugdoen voor de maatschappij. Deze professionals zijn bijvoorbeeld betrokken bij de gemeenteraad of actief voor het lokale museum. Een marketeer kan naast een commerciële functie natuurlijk ook een museum adviseren op het gebied van marketing.

Starter

Wij, als nieuwe generatie werknemers, worden niet graag in een keurslijf geduwd. We willen steeds meer vrijheid om onszelf te ontwikkelen en dromen na te jagen. De hybride professional die we scharen onder ‘starter’ is een jong persoon die voor een vast aantal uur in loondienst is. Daarnaast heeft de starter een eigen onderneming. Deze onderneming kan raakvlakken hebben met de andere werkzaamheden, maar het kan ook gaan over bijvoorbeeld een webshop, wat misschien helemaal niet aansluit bij de werkzaamheden in loondienst.

Hobbyist

Er zijn natuurlijk veel mensen die van hun hobby hun beroep willen maken. Je kunt dan denken aan fotograferen, vloggen of schrijven. Uit deze activiteiten kunnen mensen dan ontzettend veel energie halen, maar er wordt niet genoeg mee verdiend om van te leven. Het is dus noodzakelijk om ook gewoon in loondienst te zijn bij een werkgever.

Gepensioneerde

Steeds meer gepensioneerden willen sociale contacten onderhouden, bezig blijven, wat bijverdienen en jong van geest blijven. Zij kiezen ervoor om één of twee dagen in de week voor zichzelf te gaan werken. Zij brengen natuurlijk een brok aan ervaring en dus rust met zich mee. Ze richten zich vaak op coaching, investering en advies. Helaas is het steeds vaker ook bittere noodzaak voor gepensioneerden, omdat de situatie voor deze ouderen financieel steeds slechter wordt.

Ondertussen ligt het aantal hybride professionals ergens tussen de 200.000 en 600.000 volgens verschillende onderzoeken. En dat zal waarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Dat is een mooie ontwikkeling. Hybride professionals blijven zich ontwikkelen en kijken verder dan één organisatie. Ze zullen daardoor sneller met nieuwe inzichten komen.

Denk jij er al over om ‘hybride’ te worden?

Bronnen: Managementsite.nl, HRzone.nl, Flexnieuws.nl

Sjoerd Jans
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk bij Driessen.
Meer over Sjoerd

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *