(Mijn) werk doet er écht toe
Werk & privé
Leestijd: 3 minuten

(Mijn) werk doet er écht toe

Een vaste woon- en verblijfplaats waar je je veilig en behaaglijk voelt, een wederhelft waar je op kunt bouwen en werk waardoor je jezelf en de jouwen kunt voorzien van het benodigde.

Voor velen zijn de bovenstaande W’s een vanzelfsprekendheid, maar helaas niet voor iedereen. Als één W niet in balans is, kan dit grote gevolgen hebben voor de overige twee W’s.

In ons werk bij Driessen HRM zijn wij iedere dag bezig met één van deze W’s, namelijk: werk. En dit gegeven realiseer ik me maar al te goed.

Achter ieder cv schuilt een echt mens

Volgend jaar werk ik 20 jaar in de uitzenddienstverlening en dit doe ik met veel plezier en volle betrokkenheid. In de wetenschap dat wij een belangrijke factor kunnen zijn in het leven van een ander, is dit een keiharde must. Dit werk kun je om deze reden dan ook niet uitvoeren als je dit niet voelt.

Achter ieder cv schuilt een echt mens. Iedere flexibele medewerker mag ervan uitgaan dat hij of zij bij ons in goede handen is. Mijn taak is dan ook om ervoor te zorgen dat alle intercedenten onze flexibele medewerkers behandelen zoals zij zelf ook behandeld willen worden. Een mooie en dankbare taak, waar ik iedere dag vol voor ga.

(Mijn) werk doet er écht toe

Een tijd terug liep ik in mijn woonplaats, waar ik zelf jaren als intercedent heb gewerkt, op de drukke zaterdagmarkt. Keuvelend met mijn man die allerlei smoesjes uit de hoge hoed aan het toveren was om zo snel mogelijk op een terrasje te belanden, kwam er heel doelgericht een man op mij afgestevend. Enigszins overrompeld was ik toen hij mijn rechterschouder vastpakte. “Mevrouw Miriam, dat is lang geleden” sprak hij met een accent. Ik keek hem aan en herkende deze man plotsklaps.

Het was Guillaime. Een man die zijn thuisland in alle ijl had verlaten en na een hele periode in onzekerheid aan mijn bureau was beland, op zoek naar werk. Zijn Nederlandse woordenschat was ruim 15 jaar geleden aanzienlijk minder dan tegenwoordig. Guillaime wilde destijds maar één ding en dat was werk, uiteraard om zichzelf in zijn levensonderhoud te voorzien, maar niet op de laatste plaats om zijn vrouw en kinderen weer bij hem te krijgen. In zijn thuisland was Guillaimes mond zijn instrument, een flinke taalbarrière stond hem nu, in Nederland, in de weg. Maar zijn sterke wil en daaruit vloeiende overtuigingskracht zorgde ervoor dat ik met zijn cv onder mijn arm mijn opdrachtgevers overtuigde om hem een kans te geven. Uiteindelijk plaatste ik hem bij een groot foodservicebedrijf waar hij als oproeper aan de slag ging in het magazijn. Een man die letterlijk uit de woestijn kwam ging aan de slag als orderpicker in een diepvriesomgeving van min 35 graden Celsius.

En wat mooi om nu te horen! Guillaime werkt tot op heden nog steeds bij dit bedrijf. Hij heeft uiteindelijk een vast contract gekregen en kon zijn gezin bij zich voegen! Die zaterdag op de markt bedankte hij me en zei met klem: “Bedankt voor jouw vertrouwen in mij!”

Het verschil maken met werk

Tot de dag van vandaag word ik warm van deze herinnering en besef ik me terdege dat wij bevoorrecht zijn om het positieve verschil te kunnen maken voor één van die drie W’s: WERK.

Miriam van den Broek
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als adviseur opleiding en ontwikkeling bij Driessen.
Meer over Miriam

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.