Life isn’t perfect, but your outfit can be
Op de werkvloer
Leestijd: 2 minuten

Life isn’t perfect, but your outfit can be

Als ik naar mijn kledingkast kijk dan denk ik standaard: “Ik heb niks om aan te trekken”. Als mijn man naar mijn kledingkast kijkt zegt hij vaak “Trek je alles wat er in de kast hangt nog aan?” Tja, misschien is het een typisch vrouwenkwaaltje, maar laat ik zo zeggen: “Ik heb graag genoeg keuze”. Met het tropische klimaat van de afgelopen weken vraag ik me elke avond af wat ik morgen weer eens aan zal trekken naar mijn werk.

Natuurlijk zou ik met dit weer het liefste mijn sandalen en een strandjurkje uit de kast trekken. In een beachclub zou dit prima zijn, maar op de werkvloer wordt dit helaas niet altijd gewaardeerd. Vraag jij je ook af wat gepaste werkkleding is in de zomermaanden? Hieronder mijn tips voor een nette maar toch comfortabele werklook voor de aankomende (hopelijk) warme zomermaanden. 

Uiteraard ligt het eraan bij wat voor soort bedrijf je werkt en wat de ‘regels’ zijn wat betreft de kledingkeuze. Sommige bedrijven hanteren hiervoor strenge regels en anderen zijn hierin wat makkelijker. Naast dat je werkkleding moet passen bij het bedrijf waar je werkt, is het vooral ook belangrijk om kleding te dragen die bij jou past.  

TOP 

  • Een rok of jurkje is in de zomermaanden fijn, maar kijk wel goed naar de lengte. Tot of over de knie is de perfecte lengte voor op kantoor.  
  • Tijdens warme dagen is katoenen kleding aan te raden. Lekker luchtig en de stof ademt. Dit voorkomt nare geurtjes.  
  • Bloesje van een comfortabele stof, liefst in een lichte kleur zien er lekker zomers en toch netjes uit. 
  • Beter ‘overdressed dan underdressed’.

FLOP 

  • Over het algemeen worden slippertje/sandalen of ander schoeisel waarin blote tenen zichtbaar zijn niet gewaardeerd. 
  • Kies liever niet voor glittershirtjes, lovertjes of andere bling bling wanneer je een (belangrijke) afspraak hebt. Een neutrale kledingkeuze, oogt rustiger en leidt je gesprekspartner niet af van het gesprek.  
  • ‘Less is more’ gaat op de werkvloer niet op. Ook al is het warm, dit betekent niet dat je overal in een topje met spagettibandjes op je werk kunt verschijnen.

 Kortom blijf jezelf, maar pas je wel aan waar nodig. 

Celine Arts
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als intercedent HR-services.
Meer over Céline

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *