Hoe overleef ik de hitte tijdens mijn werkdag?
Op de werkvloer
Leestijd: 2 minuten

Hoe overleef ik de hitte tijdens mijn werkdag?

Het is weer de tijd van tropische temperaturen en wanneer je lekker op het strand of in het zwembad zou willen liggen, ga jij, net als vele anderen, gewoon naar je werk. Maar merk jij ook dat je wat langzamer werkt en wat minder gefocust bent? Lees dan in deze blog een aantal tips waarmee je ondanks de hitte toch nog een productieve werkdag kan hebben! 

Ondanks de airco zijn we toch wat minder productief dan wanneer het een graadje of tien koeler is. Hitte maakt mensen duf, er wordt slechter geslapen en elke inspanning zorgt al bijna voor een heuse opvlieger. Om je werkdag toch met een goed gevoel te volbrengen, hier een aantal tips:

Drink, drink, drink!

Cliché, maar oh zo zo waar. Met hoge temperaturen is er niks belangrijker dan goed te blijven drinken. Denk hierbij niet aan koffie (of een cocktail😊), maar gewoon aan heel veel water. Zweten doe je zeker op warme dagen, daarom is het des te belangrijker om je vochtbalans op peil te houden. Zo blijf je scherper en ben je dus efficiënter aan het werk.

Move it

En met ‘move it’ bedoel ik niet een rondje hardlopen, want daar wordt niemand gelukkig van met 30℃ + . Maar een beetje rekken en strekken zorgt ervoor dat je productiever bent. Dus ga zo nu en dan even weg achter je werkplek en doe wat rustige oefeningen samen met je collega’s.

Early bird

Wanneer je vroeg op staat kun je al zo veel mogelijk werkzaamheden doen tijdens de koelere ochtenduren. Tijdens de ergste warmte midden op de dag ontstaat er zo tijd voor een kleine siësta, zoals ze in Spanje zouden zeggen. Neem dan even je rust, haal een ijsje ter verkoeling en ga daarna weer aan de slag.

Blijf relaxed

Stress op de werkvloer is, hoe je het ook went of keert, weleens aanwezig. Juist tijdens warme dagen is het extra belangrijk om tijdens stressvolle momenten rustig te blijven. Een verhitte situatie kun je tijdens een hittegolf natuurlijk niet gebruiken.

Eet lichte maaltijden

Met warme temperaturen is niks lekkerder dan om lichte maaltijden te eten. Denk hierbij aan groenten en fruit. Dit zijn namelijk voedingsmiddelen die het lichaam tijdens de hitte makkelijk kan verdragen. En je bent ook nog eens gezond bezig!

Maar uiteraard is aan het einde van de werkdag niks lekkerder dan je bureaustoel te vervangen door een strandstoel. Een koud drankje is dan zeker op zijn plaats. Want naast het harde werken is het belangrijk om te blijven genieten. Cheers!

Lees ook: Zomer! Ga eens lekker zwemmen!

Bronnen:

Lilian Zandberg
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk bij Driessen.
Meer over Lilian

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *