Gratis loopbaan-adviestraject voor jou!
Carrière
Leestijd: 3 minuten

Gratis loopbaan-adviestraject voor jou!

Per 1 december kunnen alle Nederlanders van 18 jaar en ouder, met een relatie tot de arbeidsmarkt, weer in aanmerking komen voor een gratis loopbaanadviestraject. De overheid stelt in het kader van de NL Leert Door subsidieregeling namelijk budget beschikbaar voor 50.000 trajecten. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij in aanmerking komt voor een gratis loopbaanadviestraject ter waarden van €700,-.

Omdat onze arbeidsmarkt, en werk in zijn algemeenheid, meer dan ooit in verandering zijn, is het voor jouw toekomst van belang dat je wendbaar bent en blijft. Zo is het onder andere belangrijk dat je jouw kennis en vaardigheden goed op peil houdt, maar ook dat je werk doet dat goed aansluit bij jouw talenten en kwaliteiten. Vraag jij je weleens af hoe toekomstbestendig jouw baan is? Zou je meer voldoening uit je werk willen halen? Of ontdekken wat je écht wil? Het loopbaanadviestraject helpt je bij het beantwoorden van deze vragen.

Wie kan gebruikmaken van deze subsidieregeling?

De regeling is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd die een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt heeft. Dus bijvoorbeeld als jouw werkgever is getroffen door de coronacrisis, als jijzelf de dupe hiervan bent, maar ook als je niet goed op je plek zit in je huidige baan, dan is deze regeling voor jou bedoeld.

Hoe ziet een loopbaanadviestraject eruit?

Voor een loopbaanadviestraject kun je terecht bij een gecertificeerde loopbaancoach naar keuze. Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van €700,- gekoppeld. Dat biedt voldoende budget om samen met deze coach op zoek te gaan naar jouw drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelpotentieel. De overheid stelt een aantal voorwaarden aan een ‘NL leert door’-loopbaanadviestraject. Zo moet het traject:

  1. beginnen met een intake en een professionele arbeidsmarktscan om te kijken waar je nu staat; 
  2. bestaan uit meerdere adviesgesprekken van in totaal minimaal 4 uur;
  3. worden begeleid door een onafhankelijke en professionele loopbaancoach;
  4. resulteren in een concreet ontwikkeladvies dat inzicht geeft in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en loopbaanmogelijkheden.

Wanneer en hoe kan ik mij aanmelden?

Per 1 december kan jouw persoonlijke loopbaancoach een subsidieaanvraag voor je indienen. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, kun je starten met het traject. In totaal is er budget voor 50.000 trajecten. Dat lijkt misschien veel, maar de verwachting is dat de subsidiepot snel leeg is. We adviseren je daarom nu al contact te leggen met een loopbaancoach naar keuze. Zo kun je alvast een plek ‘reserveren’.

Loopbaanadviestraject via Driessen?

Ook Driessen biedt een loopbaanadviestraject dat aan alle subsidie eisen voldoet. Onze ervaren, gecertificeerde coaches staan te popelen je inzicht te geven in jouw drijfveren en talenten om vervolgens samen met jou tot een concreet actie- en ontwikkelplan te komen voor de toekomst. Ook als je niet (meer) bij Driessen in dienst bent, ben je van harte welkom om je in te schrijven. Wil jij met ons aan de slag? Meld je dan nu hier aan! 

Bronnen: Hoewerktnederland.nl en coachfinder.nl

Ellen van Otterdijk
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als loopbaancoach bij Driessen.
Meer over Ellen

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *