Ge het ut of ge het ut nie
Personal branding
Leestijd: 3 minuten

Ge het ut of ge het ut nie

Wat zeg je? Pardon? Kun je dat herhalen? Ik kan niet meer bijhouden hoe vaak dit aan me gevraagd is. Ik ben geboren en getogen in de lichtstad van Brabant. Ben nooit verhuisd en dus ook altijd met mensen uit de omgeving omgegaan. Alhoewel mijn ouders niet echt een accent hebben (of hoor ik dat niet?) krijg ik vaak te horen dat ik duidelijk te herkennen ben aan mijn Brabantse accent. Of dialect. Soms vraag ik me wel eens af: zou mijn accent een probleem kunnen zij? Bijvoorbeeld wanneer ik ga solliciteren?

Accent: je gebruikt dan een andere klank van een Nederlands woord

Dialect: is niet alleen de manier waarop de taal wordt uitgesproken, maar een dialect kent ook zijn eigen woorden en uitdrukkingen. Bekende dialecten in Nederland zijn het Limburgs en het Tukkers.

Mijn zachte G heeft mij nooit dwarsgezeten. Toen ik nog studeerde, sprak iedereen om mij heen de woorden immers hetzelfde uit. Echter, wanneer ik buiten Brabant kwam werd mij al snel duidelijk dat ik woorden anders uitsprak dan bijvoorbeeld in het westen van Nederland. Regelmatig kreeg ik de vraag: ‘Jij komt niet van hier of wel?’

Een vriendin van mij komt uit Limburg en werkt nu in Amsterdam. Aan haar stel ik de vraag: heb je last van jouw accent of dialect op de werkvloer? Zij geeft direct aan: “Geen last van gehad. Collega’s hebben mij hier ook nooit op aangesproken. Ik merk dat wanneer ik mezelf ben dat ik toch wel gewaardeerd word en daar gaat het om. Wel merk ik bepaalde cultuurverschillen, maar dat is een ander verhaal, haha.”

Het gaat om wat je zegt

Mensen associëren een accent vaak met positieve stereotypes, bijvoorbeeld: boeren zijn harde werkers. Maar soms ook juist negatief. Ze raken dan afgeleid door je accent. Er wordt dan meer gelet op de manier hoe je iets zegt dan wat je zegt. Terwijl dat laatste natuurlijk het belangrijkst is. Vooral bij een sollicitatiegesprek.

Authenticiteit is de sleutel tot succes

Je bent authentiek. Jouw ‘eigen’ manier van spreken versterkt jouw persoonlijkheid. Werkgevers hechten steeds meer waarde aan authenticiteit. Een authentieke werknemer is iemand die echt is. Iemand die origineel is. Het is iemand die zichzelf is en doet waar hij/zij voor staat. Daarnaast zorgt authenticiteit ervoor dat je je onderscheidt van anderen. Wanneer je goed presteert, kan dit in je voordeel werken, omdat mensen beter onthouden wie je bent.

Een accent hoeft mijn inziens dus totaal geen probleem te zijn. Solliciteer daarom zeker op de banen die jou aanspreken. Heb je geen probleem met een stukje reizen en heb je jouw droombaan gezien in Den Haag terwijl je zelf in Tilburg woont? Solliciteer dan gewoon. Nee heb je, ja kun je krijgen. Laat je accent je daarbij niet in de weg zitten. Wie weet ben jij wel de persoon die het bedrijf zoekt, het gaat tenslotte om jouw persoonlijkheid en kunde. En als ze je dan toch afwijzen, zeg dan: “Ge wit nie wadde mist!”.

Celine Arts
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als intercedent HR-services.
Meer over Céline

Delen op Facebook Tweet

1 reactie

Johan Dirven

Gij het het zeker Celine. Op eigen kracht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *