Samen komen we verder in het onderwijs

De beste mix van docenten en ondersteunend personeel, bezettingsproblemen oplossen, de juiste wet- en regelgeving toepassen en invulling geven aan goed werkgeverschap. Zomaar een greep uit het omvangrijke takenpakket van onderwijsinstellingen. Met 30 jaar ervaring in het onderwijs ondersteunt Driessen onderwijsorganisaties met raad en daad.

Ik heb een onderwijs vacature

Uitzendbureau in dienst van jou

Flexibel werk is van groot belang voor het verzorgen van goed onderwijs. Het is namelijk dé manier om pieken op te vangen en tijdelijke vervanging te regelen. Bij Driessen vinden we dat flexibel werk niet alleen voor jou als opdrachtgever moet werken, maar ook voor de medewerkers. Daarom staan wij in dienst van die flexibele medewerkers. We doen er alles aan om hen werkgelukkig te maken en houden. Hoe we dat doen? Dat garanderen we met 5 werkbeloftes die we naar onze uitzendkrachten uitspreken. Beloftes die verder gaan dan een contract.

Als je voor flexibel werk via Driessen kiest, dan beloven wij jouw medewerkers:
 • Betekenisvol aan het werk te houden.
 • Te investeren in hun ontwikkeling.
 • Werkgelukkig te laten zijn.
 • Te kijken naar wie ze zijn en wat ze kunnen.
 • Financieel gezond en vitaal te houden.

Lees meer over onze 5 werkbeloftes

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Oplossingen voor het onderwijs

Onderwijs is het fundament van onze samenleving. Een openstaande vacature is daarom geen optie. Aan het onderwijs de taak om te beschikken over de beste mix van onderwijsgevend en -ondersteunend personeel. Loopt het personeelstekort in jouw organisatie op? Driessen biedt uitkomst. Met onze gerichte aanpak verhogen we de onderwijskwaliteit. Van ons kun je altijd oplossingen verwachten waarbij je organisatie de regie houdt en Driessen aanvult. Bijvoorbeeld door middel van workshops, ondersteuning bij werving en selectie of met het volledig ontzorgen in werkgeverschap.

Basis- en speciaal onderwijs

Nooit meer klassen naar huis, dankzij flexibele medewerkers.
 

HRM diensten voor PO

Voortgezet onderwijs

Continuïteit in onderwijs gegarandeerd, dankzij medewerkers die snel inzetbaar zijn.

HRM diensten voor VO

MBO, HBO en universitair onderwijs

Snel behoefte aan een vakdocent of OOP? Kies voor onze flexibele docenten en onderwijsmedewerkers.

HRM diensten voor MBO , HBO en universitair onderwijs

Onderwijsregio's

Advies en praktische hulp aan jouw onderwijsregio op het gebied van werven, matchen, opleiden, begeleiden en professionaliseren.

HRM diensten voor onderwijsregio's 

Waarom Driessen? 

 • We ontzorgen jou van het volledige recruitmentproces, waardoor jij je kunt concentreren op andere belangrijke zaken. 

 • Bij Driessen staat kwaliteit boven kwantiteit. We richten ons op de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, en dus ook die van jou. Op die manier zorgen we ervoor dat medewerkers matchen bij wat jouw organisatie nodig heeft.  

 • We geloven in gelijke kansen voor iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht of afkomst. Hierdoor streven we ernaar dat iedereen de mogelijkheid heeft om aan het werk te gaan.  

 • Driessen zet altijd een stapje extra voor onze (jouw) medewerkers. We doen dit terwijl we scherpe tarieven hanteren. Dit realiseren we door snelle en nauwkeurige processen die volledig zijn afgestemd op organisaties in de overheid, het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren.

 • Bij Driessen staat de mens centraal. Wij bieden onze (jouw) uitzendkrachten gegarandeerd goed werkgeverschap via onze 5 werkbeloftes. Hiermee streven we ernaar dat jouw medewerkers zowel fysiek als financieel gezond blijven, zich ontwikkelen met onze Driessen Academie, werkgeluk ervaren en nog veel meer. Benieuwd naar onze aanpak? Lees er hier meer over. 

 • We zijn de specialist in de publieke sector. Bij ons kun jij terecht om jouw personeel flexibel in te zetten, zowel als uitzendkracht als in vaste dienst.  

Hoe werven we talent voor jouw onderwijs klus? 

Je hebt je vacature aangemeld via Driessen, en nu? Jij wilt je personeelstekorten of piekmomenten in het onderwijs direct opvangen met medewerkers die perfect in jouw organisatie passen, en wij zorgen voor het juiste personeel. Om dit te realiseren gaan we verder dan alleen een vacature online plaatsen. 

 • Of je nu een tijdelijke vacature hebt van een maand of een vaste opdracht, we zorgen altijd voor een grondige vacature-intake. Dit kan zowel telefonisch, per mail of op locatie plaatsvinden, waarbij we met behulp van het vacaturewiel essentiële informatie verzamelen, variërend van het bedrijfsprofiel en de oorsprong van de vacature tot het gewenste profiel. Op die manier achterhalen we precies wat jij nodig hebt en hoe jouw organisatie eruitziet. 

 • Daarna gaan onze marketingexperts aan de slag met het opstellen van jouw vacature. Met hun uitgebreide kennis van recruitment marketing maken ze gebruik van diverse technieken om heldere en doeltreffende teksten te creëren, waarmee we direct de juiste doelgroep weten aan te spreken. 

 • Nadat jouw vacature is geplaatst, wordt deze niet alleen op Driessen.nl weergegeven, maar ook zowel betaald als organisch, op 21 verschillende jobboards, waar jouw toekomstig onderwijs talent actief is. Bovendien wordt jouw vacature meegenomen in onze doorlopende campagnes op onder andere Indeed, Nationale Vacaturebank, Facebook en Instagram.  

 • En dat is nog niet alles. Onze recruitment adviseurs gaan gelijktijdig actief op zoek naar de ideale kandidaat, zowel binnen als buiten hun netwerk, op LinkedIn en in onze eigen database met ruim 111.000 kandidaten verspreid over heel Nederland. 

 • Vervolgens matchen we de kandidaten aan jouw vacature door slimme technologie en marktexpertise in te zetten. Ons eigen AI-model ondersteunt onze intercedenten bij het zoek & match proces. Daarnaast zorgt dit model ervoor dat kandidaten passende vacaturesuggesties ontvangen via websites/app en e-mailnotificaties. Op deze manier selecteren we de beste kandidaten die perfect passen bij jouw vacature. Lees hier meer over hoe wij AI inzetten in onze dienstverlening. 

Hoe selecteren we talenten? 

Nu je vacature online staat, is het moment aangebroken waarop onze expertise verder tot uiting komt: het selecteren van de allerbeste onderwijs talenten die perfect passen bij jouw organisatie. In nauwe samenwerking met jou hebben we gekeken waar jij naar op zoek bent in een onderwijs medewerker. Het kan zijn dat betrouwbaarheid essentieel is omdat deze collega in aanraking komt met vertrouwelijke informatie die met discretie en nauwkeurigheid moet worden behandeld. Of wellicht is het belangrijk dat de persoon goed kan plannen en het overzicht kan bewaren, vooral in drukke periodes. 

Hoe dan ook, wij richten ons op datgene wat voor jou belangrijk is.  

En daarna? 

 • Intake 
  Wij houden altijd persoonlijke gesprekken met de kandidaten om erachter te komen wat hun talenten en ambities zijn. En natuurlijk om ze alles te vertellen over jouw organisatie. 

 • Voorstellen en sollicitatiegesprekken 
  Wij stellen de geschikte kandidaten aan je voor en plannen de sollicitatiegesprekken voor je in. De uiteindelijke keuze is aan jou. 

 • Aanname 
  De kandidaat is geschikt en er is een goede match ontstaan! En daar laten we het nog niet los. We komen af en toe langs om te kijken of alles nog naar wens is aan beide kanten én om je nieuwe medewerker te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Dit doen we doormiddel van onze 5 werkbeloftes. 

  Lees hier hoe we jouw personeel optimaal vooruit helpen. 

Geluk werkt door

In geen andere sector zijn medewerkers zo bepalend voor het succes van een organisatie als in het onderwijs. Of het nu gaat om het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, een mbo- of hbo-instelling of een universiteit: de leerkracht of docent speelt een belangrijke rol in het leven van de leerling of student.

Wij werken met trots voor o.a. deze organisaties in het onderwijs

Driessen staat zij aan zij met het onderwijs. Daarom hebben we de Gedragscode verantwoorde inzet flexibele arbeid in het onderwijs van de ABU ondertekend, zijn we al jarenlang partner van de VO-raad en de Algemene Vereniging voor Schoolleiders (AVS) en zijn we founding partner van GURUZ