AI in het werving- en
selectieproces

Artificial Intelligence (AI) krijgt steeds meer invloed in ons leven en werk. Ook bij Driessen maken we gebruik van AI om onze dienstverlening te verbeteren. Wij hebben een eigen AI-model ontwikkeld om kandidaten te verbinden aan banen in de overheid, het onderwijs en de zorg. Hierdoor weet je zeker dat je bij Driessen medewerkers vindt die het beste passen bij jouw vacatures. Onze adviseurs Diversiteit en Inclusie zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van ons AI-model om te zorgen dat op de juiste, inclusieve variabelen wordt beoordeeld. Discriminerende variabelen zoals geslacht, leeftijd of nationaliteit worden uiteraard niet meegenomen. Wij werven dus niet alleen efficiënt maar ook inclusief. Benieuwd naar wat wij op dit moment al allemaal doen met artificial intelligence? Beluister onderstaande podcast met Ruben Bossier, data scientist en AI-expert bij Driessen.

Hoe zetten wij AI in binnen onze dienstverlening?  

 • Smart matching
  Ons zelf ontwikkelde AI-model matcht vacatures automatisch met geschikte kandidaten. Het AI-model werft inclusief en divers door alleen te beoordelen op inclusieve variabelen zoals werkervaring, reisafstand of opleiding. 
 • Smart notifications
  Kandidaten in onze database krijgen e-mail alerts met potentiële vacatures en de website toont vacaturesuggesties die aansluiten bij de wensen en ervaring van kandidaten.
 • Schrijven van vacatureteksten
  ChatGPT gebruiken we om de kwaliteit van vacatureteksten, profielschetsen en zoekfuncties te verbeteren, zodat kandidaten vacatures beter vinden en opdrachtgevers gemakkelijker zoeken.
 • Gepersonaliseerd werven
  Doordat AI een deel van de werving en selectie over te laten namen hebben onze recruiters de tijd om persoonlijk het verschil te maken. Voor de kandidaat en de opdrachtgever.

Diversiteit en Inclusie

Een flexibele medewerker is meer dan een naam en een cv. Daarom kijken we bij Driessen naar wie je bent en wat jij kunt. Onze adviseurs Diversiteit en Inclusie zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van ons AI-model om te zorgen dat op de juiste variabelen wordt beoordeeld. Het model is zo ontworpen dat kandidaten alleen worden beoordeeld op inclusieve variabelen, zoals gewenste werklocatie, werkervaring, opleidingsniveau, eerdere functies en beschikbaarheid. Discriminerende variabelen zoals geslacht, leeftijd of nationaliteit worden uiteraard niet meegenomen. Wij werven dus niet alleen efficiënt maar ook inclusief.  En voor mensen voor wie werk of werkgeluk niet vanzelfsprekend is, zetten we een stapje extra. 

Lees meer over onze aanpak

Richtlijnen en principes voor het gebruik van AI

Artificial Intelligence (AI) krijgt steeds meer invloed in ons leven en werk. Bij Driessen maken we gebruik van AI om onze dienstverlening te verbeteren. Omdat wij het belangrijk vinden dat dit op een eerlijke, juiste en inclusieve manier gebeurt hebben we een moreel kompas opgesteld. In dit morele kompas leggen we uit hoe we omgaan met AI en welke richtlijnen we hierbij hanteren.

Lees het hier

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen met AI?

Driessen helpt je graag! Meld je vacature aan voor een vrijblijvend advies, wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Vacature aanmelden