HRM diensten in de juridische sector

Ben je op zoek naar juridische medewerkers? Voor een specifieke periode van 6 maanden of voor een directe aanstelling? We begrijpen dat het vinden van de juiste juridische medewerker van groot belang is voor jouw organisatie. Gelukkig weten we bij Driessen hoe we geschikt personeel kunnen vinden. Met onze uitgebreide pool van kandidaten, expertise en een breed netwerk helpen wij jou bij het vinden van het allerbeste juridisch personeel. Ontdek de mogelijkheden en versterk jouw juridisch team met de ondersteuning van Driessen. Meld nu je vacature aan. 

Ik heb een juridische vacature

Uitzendbureau in dienst van jou

Flexibel werk is van vitaal belang voor de arbeidsmarkt. Het is een manier om pieken op te vangen en tijdelijke vervangingen te regelen. Bij Driessen vinden we dat flexibel werk niet alleen voor jou als opdrachtgever moet werken, maar ook voor de medewerkers. Daarom staan wij als werkgever in dienst van jouw flexibele medewerkers. Dit bewijzen en borgen we met werkbeloftes die we naar hen uitspreken. Beloften die verder gaan dan een contract.

Als je voor uitzenden via Driessen kiest, dan beloven wij jouw uitzendkrachten
 • Betekenisvol aan het werk te houden.
 • Te investeren in hun ontwikkeling.
 • Werkgelukkig te laten zijn.
 • Te kijken naar wie ze zijn en wat ze kunnen.
 • Financieel gezond en vitaal te houden.

Lees meer over onze 5 werkbeloftes

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Waarom Driessen?

 • We ontzorgen jou van het volledige recruitmentproces, waardoor jij je kunt concentreren op andere belangrijke zaken.  

 • Bij Driessen staat kwaliteit boven kwantiteit. We richten ons op de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, en dus ook die van jou. Op die manier zorgen we ervoor dat medewerkers matchen bij wat jouw organisatie nodig heeft.  

 • We geloven in gelijke kansen voor iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht of afkomst. Hierdoor streven we ernaar dat iedereen de mogelijkheid heeft om aan het werk te gaan.  

 • Driessen zet altijd een stapje extra voor onze (jouw) medewerkers. We doen dit terwijl we scherpe tarieven hanteren. Dit realiseren we door snelle en nauwkeurige processen die volledig zijn afgestemd op organisaties in de overheid, het onderwijs en andere betekenisvolle sectoren.  

 • Bij Driessen staat de mens centraal. Wij bieden onze (jouw) uitzendkrachten gegarandeerd goed werkgeverschap via onze 5 werkbeloftes. Hiermee streven we ernaar dat jouw medewerkers zowel fysiek als financieel gezond blijven, zich ontwikkelen met onze Driessen Academie, werkgeluk ervaren en nog veel meer. Benieuwd naar onze aanpak? Lees er hier meer over. 

 • We zijn de specialist in de publieke sector. Bij ons kun jij terecht om jouw personeel flexibel in te zetten, zowel als uitzendkracht als in vaste dienst. 

Hoe werven we talent voor jouw juridisch team? 

Je hebt je vacature aangemeld via Driessen, en nu? Jij wilt je personeelstekorten of piekmomenten in de juridische sector direct opvangen met medewerkers die perfect in jouw organisatie passen, en wij zorgen voor het juiste personeel. Om dit te realiseren gaan we verder dan alleen een vacature online plaatsen. 

 • Of je nu een tijdelijke vacature hebt van een maand of een vaste opdracht, we zorgen altijd voor een grondige vacature-intake. Dit kan zowel telefonisch, per mail of op locatie plaatsvinden, waarbij we met behulp van het vacaturewiel essentiële informatie verzamelen, variërend van het bedrijfsprofiel en de oorsprong van de vacature tot het gewenste profiel. Op die manier achterhalen we precies wat jij nodig hebt en hoe jouw organisatie eruitziet.  

 • Daarna gaan onze marketingexperts aan de slag met het opstellen van jouw vacature. Met hun uitgebreide kennis van recruitment marketing maken ze gebruik van diverse technieken om heldere en doeltreffende teksten te creëren, waarmee we direct de juiste doelgroep weten aan te spreken.  

 • Nadat jouw vacature is geplaatst, wordt deze niet alleen op Driessen.nl weergegeven, maar ook zowel betaald als organisch, op 21 verschillende jobboards, waar jouw toekomstig juridisch talent actief is. Bovendien wordt jouw vacature meegenomen in onze doorlopende campagnes op onder andere Indeed, Nationale Vacaturebank, Facebook en Instagram. 

 • En dat is nog niet alles. Onze recruitment adviseurs gaan gelijktijdig actief op zoek naar de ideale kandidaat, zowel binnen als buiten hun netwerk, op LinkedIn en in onze eigen database met ruim 111.000 kandidaten verspreid over heel Nederland.  

 • Vervolgens matchen we de kandidaten aan jouw vacature door slimme technologie en marktexpertise in te zetten. Ons eigen AI-model ondersteunt onze intercedenten bij het zoek & match proces. Daarnaast zorgt dit model ervoor dat kandidaten passende vacaturesuggesties ontvangen via websites/app en e-mailnotificaties. Op deze manier selecteren we de beste kandidaten die perfect passen bij jouw vacature. Lees hier meer over hoe wij AI inzetten in onze dienstverlening. 

Hoe selecteren we talenten? 

Nu je vacature online staat, is het moment aangebroken waarop onze expertise verder tot uiting komt: het selecteren van de allerbeste juridische medewerkers die perfect passen bij jouw organisatie. Samen met jou hebben we gekeken naar jouw specifieke behoeften voor een juridisch medewerker. Wellicht is betrouwbaarheid van essentieel belang, gezien de omgang met vertrouwelijke informatie die met discretie en nauwkeurigheid behandeld moet worden. Of wellicht is het vermogen om goed te plannen en het overzicht te bewaren van groot belang, vooral tijdens drukke periodes. Hoe dan ook, wij richten ons op datgene wat voor jou belangrijk is. 

 

Hoe dan ook, wij richten ons op datgene wat voor jou belangrijk is.  En daarna? 

 1. Intake 
  Wij houden altijd persoonlijke gesprekken met de kandidaten om erachter te komen wat hun talenten en ambities zijn. En natuurlijk om ze alles te vertellen over jouw organisatie. 

 2. Voorstellen en sollicitatiegesprekken 
  Wij stellen de geschikte kandidaten aan je voor en plannen de sollicitatiegesprekken voor je in. De uiteindelijke keuze is aan jou. 

 3. Aanname 
  De kandidaat is geschikt en er is een goede match ontstaan! En daar laten we het nog niet los. We komen af en toe langs om te kijken of alles nog naar wens is aan beide kanten én om je nieuwe medewerker te helpen in zijn of haar ontwikkeling. Dit doen we doormiddel van onze 5 werkbeloftes. 

  Lees hier hoe we jouw personeel optimaal vooruit helpen. 

Voor welke functies kun je bij ons terecht? 

Wij zijn er voor de volgende juridische functies:

 • Juridisch medewerker
 • Juridisch administratief medewerker
 • (Arbeids)jurist
 • Juridisch adviseur

Staat jouw juridische functie er niet tussen? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag verder. Neem laagdrempelig contact met ons op! 

Werkgeluk werkt door in de maatschappij

Uit ons jarenlange onderzoek naar werkgeluk blijkt dat medewerkers die werkgeluk ervaren, bijdragen aan een gelukkigere maatschappij. Als uitzendbureau besteden we daarom veel aandacht aan het werkgeluk van onze uitzendmedewerkers. Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend. Daarnaast zetten we in op persoonlijk leiderschap, vitaliteit, financiële veerkracht en coaching. Zo maken we als uitzendbureau écht het verschil voor je organisatie en jouw medewerkers. 

Wij werken met trots voor o.a. deze organisaties met juridische vacatures