Driessen publiceert kunstboek over betekenisvol werk

Kunstboek Betekenisvol werk

Uitzendbureau Driessen lanceert het kunstboek ‘Betekenisvol werk in beeld’. 12 talentvolle fotografen kregen de kans om hun creatieve kijk te geven op dit thema. Daarvoor gingen ze op bezoek bij organisaties uit de publieke sector (overheid, onderwijs, zorg en cultuur). Niet toevallig de sectoren waar het uitzendbureau ook actief is.

“De meeste mensen die binnen de publieke sector werken, zijn daar niet om snel carrière te maken. Ze werken er om een verschil te maken voor een ander en voor de maatschappij in zijn geheel”, legt directeur van Driessen, Lisa Wouters, uit. “We zien hoe belangrijk het is dat dit werk wordt verricht. Dit boek is een bundeling van beelden die écht iets anders schetsen dan wat je al zo vaak ziet. Het is het mooiste boek dat we ooit hebben gemaakt.”

Fotoreeksen

Van een inkijkje bij een waterschap tot een opvanghuis voor transgendervluchtelingen. Het zijn twaalf totaal verschillende fotoreeksen, waarin de fotograaf de vrijheid kreeg om zelf een onderwerp te kiezen binnen deze publieke sectoren.

Zo legde Tom van Huisstede de leerlingen uit zijn moeders klas vast. Zijn moeder Diane geeft Nederlands les aan kinderen uit andere landen. Ze is vol lof: “Ik gunde het de leerlingen om eens in het zonnetje te staan. Het resultaat is prachtig en de leerlingen vonden het heel fijn dat zij even in het middelpunt stonden.”

Eenzijdig beeld doorbreken

Ook de dochter van Els van Maurik, initiatiefnemer van Stichting de Iris, stond model. De fotograaf nam een kijkje bij de woonvoorziening voor zestien verstandelijk beperkte jongeren. “De foto waarop ze mij een innige knuffel geeft, springt er voor mij uit. Dat is Margot ten voeten uit.” Fotograaf Gyselle Blokland zag direct overeenkomsten tussen Margot en haar broertje, die ook licht verstandelijk beperkt is. Het project gaf haar veel voldoening. “Met deze fotoreportage wil ik graag het eenzijdige beeld van mensen met een uitdaging doorbreken. Ik leg hun kracht en persoonlijkheid vast.” Inmiddels heeft Gyselle groen licht gekregen om alle bewoners te fotograferen en is ze van plan om foto’s te maken van ouderen.

Aanvragen

Het fotografieboek stelt Driessen in beperkte oplage kosteloos beschikbaar voor bestuur, directie, management, leidinggevenden, Inkoop en HRM in de overheid, het onderwijs, de zorg en cultuursector. Breng, samen met ons, de mensen in de publieke sector een ode en vraag nu een exemplaar aan van het kunstboek ‘Betekenisvol werk in beeld’.

Bij het aanvragen van het kunstboek ontvang je gratis een mini-onderzoekspublicatie met daarin de resultaten van ons langlopende onderzoek naar werkgeluk.

Gerelateerde artikelen