terug

Waarmee ben jij te verleiden?

In de huidige arbeidsmarkt is – ongeacht welke sector – bekwaam personeel goud waard. Dit beseffen werkgevers zich maar al te goed. Zodoende proberen velen zich te onderscheiden door interessante secundaire voorwaarden aan te bieden. Hoe denk jij over een eigen boot of voetbalveld? Korting op reizen of gratis massages? Wat trekt jou over de streep?

Een derde van de werkzoekenden geeft aan dat arbeidsvoorwaarden en extra’s tot de belangrijkste overwegingen behoren bij het accepteren van een baan. De strijd om talent maakt dat werkgevers steeds creatiever worden in het samenstellen van secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij selecteerden de meest opvallende voor je.

Een eigen boot?

Backbase heeft een eigen boot voor teamuitjes en stelt deze boot daarnaast ook gratis beschikbaar voor privé aangelegenheden, waarbij werknemers de mogelijkheid hebben om met vrienden of familie over de grachten te varen. Een kapitein en/of bootbuffet worden op aanvraag door Backbase geregeld.

Met korting de wereld verkennen

Booking.com helpt niet alleen haar klanten deals te vinden voor verschillende accommodaties, werknemers krijgen ook een gedeelte vergoed van reserveringen die ze doen via Booking.com. Op deze manier worden medewerkers aangemoedigd de wereld te verkennen.

Ontspannen in de buitenlucht

Bol.com heeft een grote tuin met een voetbalveld, schommels en een tafeltennistafel voor ontspanning in de lunchpauze. Bij mooi weer zijn er in de tuin sportlessen van bol.com’s eigen gym.

Met je collega’s op vakantie

Flow Traders neemt al hun werknemers eens per jaar mee op vakantie. Dit jaar gingen de Amsterdamse medewerkers naar Edinburgh, het kantoor in New York werd naar Barbados gevlogen en de werknemers in Singapore gingen naar Bali.

Onbeperkt aantal vakantiedagen?

Bynder draagt zijn eigen steentje bij om ervoor te zorgen dat de werknemers niet in de werkstress omkomen: naast onbeperkte vakantiedagen krijgen alle werknemers in Amsterdam en Rotterdam ook nog eens gratis massages aangeboden.

Gewoon heel veel extra’s

Tony’s Chocolonely biedt een bruidstaart als je gaat trouwen, een babybonus à €1000 voor je kleine spruit en véél feestjes. Ook voor de sportieve noden van Tony’s personeel wordt gezorgd: ze lopen samen de Dam tot Damloop (op schoenen betaald door de zaak) en gaan met de hele club op skivakantie. En wat dacht je van de Tony’s Award die elk kwartaal wordt uitgereikt? Als winnaar mag je op kosten van het bedrijf uit eten. Last but not least: de overheerlijke chocola die op kantoor voor het grijpen ligt. Mocht je met deze fijne extra’s nog steeds niet tevreden zijn, dan kun je verbeterpunten doorgeven via de jaarlijkse werkpretenquête.

Ontspannen op kosten van de zaak

Kijk, dit lijkt mij dus wel wat: elke AirBnB-medewerker krijgt jaarlijks €2000 om van op reis te gaan. Japan here I come! Stress zul je er ook niet zo snel krijgen, want je kunt je iedere week helemaal zen yogaën bij het wekelijkse AirBnB-yogaklasje. Bovendien is de huizenverhuursite lief voor dieren: je mag je hond mee naar kantoor nemen, zodat hij niet in zijn uppie thuis zit als jij werkt.

Hard werken wordt beloond

Het motto bij Netflix is: “Adequate performance gets a generous severance package”. Dat betekent zoiets als bij gemiddelde prestaties krijg je een royale ontslagvergoeding. Huh? Jaha, Netflix is niet op zoek naar gemiddelde medewerkers. Je moet excelleren als je een plekje wilt op de loonlijst van dit bedrijf. Daar staat natuurlijk ook wat tegenover: je mag helemaal zelf bepalen wanneer en hoelang je werkt en zelfs hoeveel vakantie je neemt! Netflix focust liever op resultaat dan op werkuren. O ja, leuk voor jonge ouders: als je een kind krijgt, mag je het eerste jaar na de geboorte zo lang en vaak thuis blijven als je wilt. Mét behoud van je salaris.

Nooit meer honger

Ben je een lekkerbek, dan voel je je vast thuis bij Google. Je kunt je bij het internetbedrijf op kosten van de baas volstoppen met ontbijtjes, lunches, koffie, sap, snacks en diners. Nooit meer stress omdat je je boterhammen thuis hebt laten liggen dus.

Entertainment inclusief

Alle hipsters melden bij Dropbox: hier kun je ter plekke je snor laten bijpunten in de Dropbox barbershop. Of wat dacht je van subsidie voor een massage? Qua entertainment kun je je uitleven in de volledig uitgeruste muziekstudio en gamekamers. En ook bij Dropbox geldt dat je dagelijkse maaltijden, drankjes en snacks betaald worden door de zaak.

En bij Driessen dan?

Ook ik mag bij Driessen niet klagen. Naast de fijne voorwaarden als een 13de maand en ruim 28 vakantiedagen, zet mijn werkgever sterk in op vitaliteit. Zo krijgen we een gratis (gezonde) lunch en onbeperkt fruit. Moet je ’s avonds overwerken? Ook dan wordt je maaltijd betaald. Ik kan deelnemen aan een fietsplan en zelfs als ik naar mijn werk fiets, krijg ik een kilometervergoeding. Alle collega’s kunnen met korting sporten en een zorgverzekering afsluiten. Twee keer per jaar worden we uitgedaagd met een stappenchallenge. Minimaal 2x per jaar organiseert mijn werkgever een ontzettend gaaf bedrijfsfeest met alle collega’s uit heel Nederland en dan worden er nog diverse gave activiteiten georganiseerd zoals ons jaarlijks FIFA en squash toernooi. Daarbij mag ik werken op een unieke locatie in hartje Groningen.

Bronnen: Glassdoor, CNV vakmensen en Werf&

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!