terug

Van werken via Driessen tot vast contract bij Vitens

Ontmoet Annemarie van Amstel, klantenservicemedewerker bij Vitens. Haar reis naar succes begint met de ondersteuning bij Driessen. Als ervaren professional in haar vakgebied, deelt Annemarie graag haar verhaal en haar ervaringen met Driessen.

Na enige tijd inactief te zijn geweest op de arbeidsmarkt vanwege haar rol als moeder, besloot Annemarie weer aan het werk te gaan. Zo startte ze met een verkorte mbo- niveau 3 opleiding klantenservice medewerker, en begon ze aan haar herintredingstraject. Haar pad leidde naar een stage bij de gemeente Nijmegen op de klantenservice afdeling. Nadat ze deze stage succesvol had afgerond, was ze klaar voor verdere carrièremogelijkheden. Het was een medecursist die Annemarie wees op vacatures bij Vitens, een organisatie die haar erg aansprak vanwege de bijdrage die men kan leveren aan schoon drinkwater voor heel Nederland. Toen ze de vacature voor een klantenservicemedewerker bij Vitens via Driessen zag, solliciteerde ze direct.

Haar start bij Vitens via Driessen

"Ik werk al sinds 2020 via Driessen bij Vitens als klantenservicemedewerker," vertelt Annemarie. "Ik heb hiervoor een opleiding klantenservice medewerker gevolgd bij het ROC, als onderdeel van een herintredingstraject na een lange periode buiten het arbeidsproces te zijn geweest."

Haar reis begon met een sollicitatieproces waarin ze haar creativiteit en vastberadenheid kon uiten. ''Een van de vereisten voor de sollicitatie was het maken van een filmpje waarin je jezelf voorstelt en uitlegt waarom je geschikt bent voor de functie. Dus pakte ik gewoon een camera en filmde mezelf terwijl ik me voorstelde. Vervolgens besprak ik het filmpje met mijn coach bij Driessen, waar ik waardevolle feedback ontving over zowel de opnamekwaliteit als mijn presentatie. En dankzij de tips van mijn coach heb ik een geweldig filmpje kunnen maken dat mij eindelijk een uitnodiging voor een gesprek opleverde.''

De opleiding en begeleiding

Na een succesvolle start bij Vitens, werd Annemarie al snel een waardevol onderdeel van het team. "We begonnen met een opleiding van 5 weken met 12 andere mensen," herinnert ze zich. "Het was een leuke ervaring, werkend in een team waar je elkaar volop ondersteunt en van elkaar leert''. Gedurende haar tijd bij Vitens en maar ook daarna werd Annemarie zowel door Driessen als haar manager bij Vitens ondersteund. ''Wanneer ik aangaf dat de werkdruk soms te hoog was, werden er oplossingen aangeboden, zoals het voorstel om een middag vrij te nemen en tijd voor mezelf te nemen. Dit gebeurde natuurlijk altijd in overleg met Vitens. Samen zorgden ze ervoor dat ik de nodige rust kon nemen."

Er zijn me veel momenten bijgebleven in die 4 jaar dat ik via Driessen heb gewerkt. Een van die momenten was toen mijn dochter vorig jaar een tijd ziek was. Dit was een uitdagende periode voor zowel mijzelf als voor mijn dochter. Gelukkig was er veel begrip en medeleven. In overleg ben ik minder uren gaan werken, zodat ik er volledig kon zijn voor mijn dochter. En toen de situatie verbeterde, boden ze mij de flexibiliteit om weer meer uren te gaan werken. De flexibiliteit en het begrip die er was is iets wat ik niet snel zal vergeten.”

De beloning naar een vast contract

Annemarie omschrijft haar werk met veel enthousiasme. ''Het gevoel dat ik elke dag mensen kan helpen en een positieve impact heb op de maatschappij, dat vind ik fantastisch''. Haar toewijding en harde werk werden vervolgens ook beloond toen ze een vast contract aangeboden kreeg bij Vitens. "Het was spannend, maar ik wist dat ik het echt wilde," zegt Annemarie.

Er waren zeker 30 aanmeldingen voor de vaste functie, waarvan er maar 15 daadwerkelijk werden aangenomen. "Het moment dat ik te horen kreeg dat ik vast werd aangenomen, was een moment van trots en opluchting, wetende dat mijn inzet werd gewaardeerd. Ik begon zonder enige relevante ervaring. In het verleden bezorgde ik post en bracht ik veel tijd buiten door, nu werk ik 40 uur per week op kantoor. En heb ik een vast contract waar ik enorm gelukkig van word. Zonder de steun van Driessen en mijn harde werk had ik deze kans nooit gekregen."

Annemarie is hier niet alleen in. Ga je via Driessen aan de slag dan beloven we jou betekenisvol aan het werk te houden. Dit is 1 van de 5 werkbeloftes die we naar je uitspreken. Hier lees je meer over deze én onze andere werkbeloftes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!