terug

De leukste teamuitjes voor teambuilding

Teamuitjes, een belangrijk onderwerp binnen het thema werkgeluk. Hét moment om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Teambuilding is oh zo belangrijk. Een teamuitje zorgt ervoor dat het team dicht bij elkaar gebracht wordt, wat natuurlijk de samenwerking op de werkvloer weer zou kunnen verbeteren. Maar wat gaan jullie doen voor de teambuilding? Ik heb speciaal voor jullie een top 5 gemaakt van de leukste teamuitjes. Je leest ze hier!

1. Escape Room

We kunnen er niet meer omheen, de Escape Room! In elke stad vind je er wel één. De Escape Room vraagt om goede samenwerking en is daardoor uitermate geschikt als teamuitje. Want met wie kan je nou beter samenwerken dan met je directe collega’s? Test die samenwerking tijdens deze Escape Room en probeer te ontsnappen binnen de tijd.

2. Vind de mol-spel / Expeditie Robinson

De spellen die gebaseerd zijn op een bekend tv-programma blijken razend populair te zijn en daarom erg aantrekkelijk bij het organiseren van teambuildingsactiviteiten. Heb jij jouw collega snel door of niet? Leer elkaar door middel van zo’n spel nog beter kennen!

3. De borrelboot

De leukste gesprekken vinden altijd plaats onder het genot van een borrel. In veel steden vind je wel een borrelboot, waarin je gezellig door de grachten vaart en ondertussen een wijntje, biertje of cocktailtje drinkt. Ideaal voor een leuk gesprek, waarin het een keer niet over werk gaat! Dit laatste is het allerbelangrijkste.

4. Spannende avond-dropping

Klaar voor een spannende uitdaging? Dan is een avond-dropping wellicht geschikt. Hierin word je als team opgepikt door een droppingsvoertuig en word je naar een onbekende locatie gebracht. Vanaf dat moment staat het team er alleen voor en moet de terugreis worden uitgestippeld met behulp van de verschillende navigatietechnieken. Gedurende de dropping kom je uiteraard voor verschillende raadsels te staan. Lukt het jullie om de eindbestemming te halen?

5. Paint it!

Test jullie creativiteit door middel van een workshop schilderen. Hoe leuk zou het zijn om gezamenlijk met je collega’s aan een gaaf schilderij te werken? En geloof mij, het kleine kind komt weer bij jullie naar boven!

Uiteraard zijn er nog vele andere leuke teamuitjes. Het belangrijkste is dat er lol wordt gemaakt. Zorg ervoor dat je onder het genot van een leuke activiteit verbonden met elkaar raakt. Dit lukt vaak goed in een informele setting en buiten werktijd. En geloof mij, dan leer je elkaar pas écht kennen! Laat je mij weten welk teamuitje jullie kiezen?

Teambuilding is belangrijk voor werkgeluk maar hoe werkgelukkig ben jij? Doe de werkgeluktest en kom erachter!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!