De droombaan van… Jan Driessen
Carrière
Leestijd: 2 minuten

De droombaan van… Jan Driessen

Eens in de zoveel tijd vragen we iemand wat hij of zij wilde worden als kind. Ditmaal vroegen we directeur Jan Driessen van Driessen HRM wat hij eigenlijk heeft met pannenkoeken.

“Toen ik de keuze maakte om ondernemer te worden, twijfelde ik tussen het beginnen van een pannenkoekenrestaurant of het opzetten van een advies & administratiekantoor. Twee compleet andere dingen. Uiteindelijk heb ik mijn HRM kennis en ervaring ingezet, wat uiteindelijk heeft geleid tot Driessen HRM.”

Maar op de vraag: wat wilde je worden toen je jong was, komt een heel ander antwoord.  “Ik ben opgegroeid in de zestiger jaren toen in mijn beleving muziek pas echt ontstond. Ik ging naar allerlei optredens van bekende bands (toen al de Golden Earring) en was een enorme fan van de toenmalige piratenzender Radio Veronica. Ik had een bandrecordertje en nam de hele dag muziek op en dat ding ging overal mee naar toe (zelfs in bad). Mijn jongensdroom was eigenlijk DJ worden.

Op een dag kwam Bull Verwey, de oprichter en eigenaar van Veronica (en dus mijn grote held), bij ons thuis. Mijn ouders vertelden hem dat ik graag DJ wilde worden en hij nodigde mij uit op het Veronica-schip. Ik was een jaar of 16 en had niet het lef om dat ook daadwerkelijk te doen. Zag mezelf als provinciaaltje niet de kans hebben om ook echt DJ te worden. Eigenlijk jammer, want ik had zo graag geleefd in het rare wereldje van artiesten (zoek maar eens naar Willy DeVille) uit die tijd. “

“Waarschijnlijk zou ik nu verkoper zijn geweest van zestiger prullaria op de Hippie Market van Ibiza, ook leuk toch?!”

Op de vraag: waar zou je nu hebben gestaan als je je droom gerealiseerd had, zijn verschillende antwoorden mogelijk: misschien de voorloper van Tiesto, Hardwell of David Guetta. Meer waarschijnlijk zou ik nu verkoper zijn geweest van zestiger jaren prullaria op de Hippie Market van Ibiza, ook leuk toch?!”

Jessi Gruszka
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als business development manager bij Driessen.
Meer over Jessi

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *