terug

Maatschappelijke betrokkenheid begint bij een duurzame samenwerking

Als organisatie is het niet nodig om alleen op te trekken om maatschappelijke waarde toe te voegen. In de regio West-Brabant trekt Driessen hierin gezamenlijk op met Samen in de Regio.

Een match maken

Mooie matches creëren met gesloten beurzen en een duurzame samenwerking realiseren binnen de regio Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, dat is de missie van Anita Karremans, directeur Samen in de Regio. Vanuit deze gedachte is acht jaar geleden Samen in de Regio ontstaan. De verbinding leggen tussen het bedrijfsleven, de overheid, de non-profit sector en het verenigingsleven; daar krijgt zij samen met haar collega’s energie van. Dankzij een enorme diversiteit aan verschillende organisaties die zich aangesloten hebben bij deze netwerkorganisatie in West-Brabant, kunnen zij samen echt iets betekenen voor elkaar en voor de samenleving.

Samenwerking met Driessen

Anita: “Ik ken Driessen als partner uit het samenwerkingsverband met de 18 deelnemende gemeenten in de regio West-Brabant. Vanuit Samen in de Regio organiseren wij heel veel dingen samen met het Werkcentrum Brabantse Wal en automatisch werd dan ook Driessen uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Driessen is maatschappelijk betrokken en als ik kijk naar waar wij mee bezig zijn, dan kunnen we samen optrekken. We hebben dan ook gezamenlijk gekeken op welke manier Driessen invulling kan geven aan haar Social Return afspraken. Deze afspraken hebben we onder andere kunnen realiseren door Driessen ieder jaar gastlessen te laten verzorgen op middelbare scholen en workshops voor werkzoekenden te geven. Daarnaast hebben zij een financiële bijdrage geleverd aan de toren van Pompejus, een 25 meter hoge toren op een fort die omliggende gemeenten en de provincie Brabant in ere hebben hersteld.”

Samenwerking met partners

Samen in de Regio kan bestaan dankzij de financiële bijdrage van de partners en subsidie van de aangesloten gemeenten. Anita: "Ook maken we de afspraak dat partners minimaal 1 match per jaar met elkaar maken. Bij ons komt een vraag vanuit een partner binnen. Omdat wij onze partners kennen en ons netwerk divers is, is een match zo gemaakt."