terug

Yes, het is weer maandag!

Maandagochtend zou net zo fijn moeten aanvoelen als zaterdagochtend. Wakker worden, niet vijf keer op de snooze-knop van je wekker drukken en gewoon uit je bed. Zin hebben om de dag te beginnen en weer lekker aan de slag te gaan.

En dat hoeft eigenlijk nog helemaal niet zo lastig te zijn. Een leuke maandag begint bij jezelf. Het is belangrijk om bewust te worden van welke dingen jouw werk nu eigenlijk zo leuk maken. Is dat geld verdienen? Waardering krijgen van je leidinggevende? Of vind je een leuke werksfeer, vrijheid om zelf beslissingen te nemen of je tijd in te delen belangrijker? Bepaal voor jezelf wat jij het belangrijkste vindt in jouw werk en daarna welke van deze zaken je al goed voor elkaar hebt en welke je nog kunt verbeteren. Zowel je werkleven als je privéleven zal er op vooruitgaan als je met plezier naar je werk gaat.

Meer plezier in je werk: 4x investeren

Met dit artikel willen we je helpen alvast een stapje in de goede richting te zetten. Het helpt namelijk al enorm als je investeert in het volgende:

Investeer in jezelf

Gelukkig naar je werk gaan begint bij jezelf. Slaap je goed? Krijg je voldoende beweging? Ben je positief gestemd? Leer om realistisch, maar positief te denken en te handelen. Het zal je, bewust of onbewust, helpen beter in je vel te zitten. Probeer ook niet alles alleen te doen en op te lossen; achter iedere wereldkampioen staan trainers en coaches die hen helpen het maximale uit zichzelf te halen. Durf in jezelf te geloven en laat anderen je hierbij helpen. Schat jezelf liever hoger dan lager in en je zult zien dat het verschil maakt voor je zelfbeeld en je met een fijner gevoel naar je werk gaat.

Investeer in je werkplek

Geef je werkplek eens een oppepper. Een leuke foto op je bureau kan al wonderen doen en de hele dag zorgen voor een glimlach op je gezicht. Ook een opgeruimd bureau kan ervoor zorgen dat je rustiger bent in je hoofd en je beter kunt focussen op je werk. Daarnaast kan het helpen om voldoende daglicht te hebben op je werkplek en kunnen ook planten en vrolijke muziek een positieve invloed hebben op je humeur.

Investeer in de inhoud van je werk

Geeft je werk je genoeg voldoening en uitdaging? Zo niet, zoek dan zelf eens naar uitdagingen in je werk. Maak er het beste van. Zorg dat je iedere dag een concreet doel hebt en daag jezelf uit. Bedenk ook wat er allemaal leuk is aan je baan en wat er minder leuk aan is. En als je je hier bewust van bent, bespreek dit dan met anderen. Wellicht vindt een collega de dingen die jij minder leuk vindt juist wel leuk om te doen. Ook kan je leidinggevende kansen creëren wanneer je duidelijk maakt waar jouw ambities liggen en wat je leuk vindt in je werk.

Investeer in je collega’s

Aangezien je met een fulltime functie dagelijks zo’n acht uur op je werk doorbrengt, is een goede relatie met je collega’s belangrijk. Zeker met degenen waarmee je regelmatig samenwerkt. Investeer daar dan ook in. Neem bijvoorbeeld eens iets lekkers mee voor je collega’s, ben betrouwbaar en kom je afspraken na, toon interesse en maak eens een praatje en geef je fouten toe. Maar ook lachen met collega’s en het geven van complimenten is van belang. Allemaal kleine acties die op lange termijn een grote impact hebben op de relatie met je omgeving. Sociale banden zijn echt noodzakelijk voor onze gezondheid en geluk. En dus ook op het werk.

Een andere aanpak

Als het je lukt om te investeren in jezelf, je werkplek, de inhoud van je werk en je collega’s zal je zien dat die maandagen ineens best leuk zijn. Maak daarom iedere dag de keuze om meet plezier te maken op je werk. Focus je op de positieve dingen in je werk, wees bewust van wat je wil en handel ernaar. Werkplezier, en een fijne maandag, begint bij jezelf.

Bij Driessen investeren we in jou. Lees meer over onze werkbeloftes.

Bronnen: Happyhourisvan9tot5, Gelukkigwerken, Intermediair, Sochicken
Afbeelding: Loesje.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!