terug

Vakantiegevoel in het dagelijks leven

Voor de één moet de vakantie nog beginnen, terwijl de ander er inmiddels weer aan moet geloven. Maandenlang kijk je er naar uit, je knippert twee keer met je ogen en zit plots weer achter je bureau. Nu is het de kunst om in de vakantiebubbel te blijven, ook tijdens je werk en in de routine van het dagelijks leven. In elk geval een tijdje..., maar het liefst voor altijd.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je het vakantiegevoel zo’n twee tot vier weken kan vasthouden. Daarom geven wij jou drie tips om langer in die vakantiebubbel te blijven.

Souvenirwinkel

Hoe suf een souvenirwinkel soms lijkt, een herinnering kopen is natuurlijk de ultieme oplossing om je vakantiegevoel vast te houden. Daarom had een collega aan het begin van dit jaar het ultieme idee om voor elke vakantie, reis of stedentrip die door ons team wordt gemaakt, een magneet mee te nemen. De nieuwe aanwinsten van collega’s worden bij terugkomst uitvoerig besproken en zo is er meteen een moment om zijn of haar vakantie ervaringen te delen.

Inmiddels pronken er al aardig wat op het bord en het is waar: je waant je weer even in het betreffende vakantieoord als je erlangs loopt. Een nieuwe magneet uit Palma de Mallorca zit in de tas om aan de collectie toe te voegen volgende week.

Toerist in eigen land

Het is een gegeven dat de voorpret van een vliegticket of vakantie boeken al deels zorgt voor dat fijne vakantiegevoel. Daarom zou je in plaats van één langere vakantie ook kunnen kiezen voor een aantal weekendjes weg. Of zelfs dagtrips, om vaker van dit gevoel te profiteren. Zo werd ik onlangs geïnspireerd door een toerist in eigen land. Ik heb me toen voorgenomen vaker een dagje ‘op vakantie’ in Holland te gaan. Heb jij er al eens aan gedacht om op onderzoek uit te gaan in het land waar je woont en te ontdekken welke prachtplekken ons land rijk is? Probeer het eens!

Beleef werkplezier

Het vakantiegevoel is de vrijheid voelen om te ontdekken. Een manier van leven waarin je niets moet en alles mag. Je alleen maar dingen hoeft te doen waar je gelukkig van wordt. Tenminste, dat is het voor mij en ik denk voor velen met mij. Maar bij het omschrijven van dat gevoel zie ik kansen, want zo zou het ook elke dag kunnen zijn!

Als je een baan hebt waarin je jouw passie en talent kan inzetten en leuke collega’s om je heen hebt, dan ben je in principe verzekerd van een instant vakantiemodus. 😎

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!