terug

Ik sta open voor een nieuwe baan

Op een verjaardag krijg je te horen dat jouw vriendin een stap in haar carrière gaat maken en een collega op jouw afdeling gaat zich verder ontwikkelen bij een andere organisatie. Een tweetal aspecten die de laatste tijd vaker voorkomen dan een paar jaar geleden en ervoor zorgen dat je over je eigen ontwikkeling gaat nadenken.

Ben ik nog gelukkig in mijn huidige functie? Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? Wat kan een andere organisatie mij bieden? Als je benieuwd bent naar het antwoord op deze vragen, dan kun je een aantal beslissingen nemen waaronder verder solliciteren en op zoek gaan naar een nieuwe stap in jouw carrière.

Word gevonden op LinkedIn

LinkedIn is hét medium om gevonden te worden door recruiters en intercedenten, zonder dat je bekend hoeft te maken dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Maar hoe word je dan gevonden? Door de juiste zoektermen terug te laten komen in je profiel, bijvoorbeeld in je header:

Social Media Specialist // Recruitment marketing // Employer Branding // Arbeidsmarktcommunicatie

Je kan aangeven dat je als werkt bij , maar je kan ook aangeven wat voor taken of specialismes bij jouw functie horen. Wanneer een recruiter dan zoekt op één van deze termen, dan word jij sneller gevonden. Mag iedereen weten dat je op zoek bent naar een baan? Dan kun je zelfs vermelden dat je Beschikbaar bent voor .

Niet vergeten

Onder je header kun je jouw locatie toevoegen, of de locatie waar je op zoek bent naar een baan. Mocht je op korte termijn verhuisplannen hebben en op zoek zijn naar een baan in die regio, dan is het wel handig dat recruiters je benaderen voor een baan op de juiste locatie.

Nog een detail om niet te vergeten: je contactgegevens. Stel, een recruiter heeft interesse in jouw profiel en wil contact opnemen. Hoe kan hij of zij je dan bereiken (buiten LinkedIn)? Vul je e-mailadres en telefoonnummer in bij de contactinformatie. Eventueel kun je jouw contactgegevens ook nog vermelden in je samenvatting.

Waar ben je goed in?

Onder je samenvatting volgt je werkhistorie. Net als op je cv vertel je hier waar je hebt gewerkt en in welke functie. Maar weet jij wat een salarisadviseur doet? Of waar een administratief medewerker zijn of haar dagen mee vult? Een functietitel geeft niet altijd weer wat je voor taken hebt, sommige interne functietitels zijn bij andere organisaties zelfs volledig onbekend. Zorg er daarom voor dat je de taken die horen bij jouw functie, volledig vermeld.

Als voorbeeld: “Als administratief medewerker ben ik verantwoordelijk voor het opmaken van brieven en agendabeheer. Mijn belangrijkste doelen zijn…”

Sta je open voor een nieuwe baan en wil je samen met ons kijken naar jouw mogelijkheden? Schrijf je dan bij Driessen in als werkzoekende. Samen werken we (verder) aan jouw carrière. Of je nu gaat voor een vaste baan, detachering of zzp-opdracht. Wij vinden voor jou een nieuwe uitdaging. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks de beste berichten over werk in je mailbox!