Op zoek naar jouw droombaan – deel 3
Solliciteren
Leestijd: 5 minuten

Op zoek naar jouw droombaan – deel 3

De combinatie van een perfecte functie, het leukste bedrijf, de gezelligste collega’s en de ideale locatie klinkt bijna als een utopie. Het zoeken van een baan waarin jij volledig tot je recht komt is dan ook een flinke uitdaging. Maar met een goed doordacht en praktisch stappenplan op basis van een aantal gerichte vragen, kom je een heel eind!

In onze vorige blogs zijn we gestart met de eerste 5 stappen naar een baan:
Stap 1: Inzicht krijgen in je wensen
Stap 2: Cultuur bepalen – wat past bij jou?
Stap 3: Op onderzoek uit!
Stap 4: Jouw sterke punten
Stap 5: Het maken van een match

Nu je de puzzel min of meer compleet hebt en inzicht hebt gekregen in bovenstaande punten, is het tijd om aan de slag te gaan met het zoeken van de baan. Maar hoe doe je dat dan?

Stap 6: Waar kun je de vacature vinden?

Je kan je zoektocht starten bij een zoekmachine, maar het is net zo handig om gelijk naar een populair jobboard te gaan (zoals Indeed, Nationale Vacaturebank of Monsterboard). Hier vind je alle vacatures in één oogopslag en kun je vaak direct solliciteren. Maar hoe zoek je dan op de meest efficiënte manier? Je kan op de standaard manier zoeken waarbij je een functie(naam) + locatie invult, of je zoekt op meerdere functie(namen) tegelijk. Dit doe je door Boolean te gebruiken.

Boolean Search

Dit is een zeer efficiënte manier om soortgelijke functies te zoeken, omdat verschillende organisaties andere functienamen hanteren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een HR functie in Helmond? Dan zie je op Indeed 1009 vacatures. Maar stel dat de organisatie jouw droombaan omschrijft als een HRM functie? Dan wordt de vacature niet getoond in jouw zoekopdracht. Probeer eens te zoeken op: HR OR HRM. Nu toont Indeed 1213 vacatures. 

Boolean search op Indeed

Met het zoekwoord ‘OR’ tussen verschillende functienamen, wordt naar vacatures gezocht op beide functienamen. Heb je een titel die bestaat uit meer dan één woord? Zet de functienaam dan tussen leestekens, bijvoorbeeld ‘administratief medewerker’.

Maak gebruik van je netwerk

Naast het online zoeken naar vacatures, kun je natuurlijk ook gebruik maken van je (online) netwerk. Als jij bijvoorbeeld weet welke cultuur bij jou past, dan kun je binnen je netwerk informeren welke bedrijven hierbij passen. De volgende stap naar een concrete (open) sollicitatie is dan een stuk dichterbij. Je kan je zoektocht ook omdraaien. Heb jij al eens gekeken waar je vrienden werken? En hoe zij daar zijn begonnen? Ook hierbij geldt: hoe warmer je bij de bron zit, hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk wordt aangenomen bij je ideale werkgever.

Stap 7: Het daadwerkelijk solliciteren met een motivatie (en cv)

Wanneer je gaat solliciteren, dan kan een cv niet ontbreken. Hoe je een uitnodigend cv maakt lees je hier. Bij een sollicitatie wordt vaak om een motivatie(brief) gevraagd. Dit is geen groot vraagteken meer als je de eerdere stappen voor jezelf hebt uitgewerkt. Je weet dan wat je wensen zijn op het gebied van werk, welke cultuur bij jou past en wat jouw sterke punten zijn. Het is nu de kunst om de vertaling te maken tussen wat jij wil en nodig hebt en wat de organisatie vraagt / nodig heeft.

Probeer de eisen uit de vacature te filteren en lees goed tussen de regels door. Eisen zoals een opleiding of werkervaring liggen voor de hand. Deze zijn ook snel terug te vinden op je cv. Maar vaak zijn de zachtere criteria zoals competenties of een bepaalde persoonlijkheid, net zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een teamspeler of doorzettingsvermogen. Ga in je motivatie(brief) vooral in op de punten die niet op je cv terug te vinden zijn.

Als je in je motivatie(brief) kan beschrijven waarom jij past bij de organisatiecultuur, wat jouw sterke punten zijn en hoe die overeenkomen met de gevraagde eisen dan wordt het een logisch verhaal. Neem de tijd om een sterke motivatie(brief) te schrijven en pas deze voor iedere sollicitatie aan. Je kan een standaard basis hanteren, maar stem deze nog altijd af op het bedrijf en/of de functie. Als je nog twijfelt, laat je motivatie(brief) dan checken door iemand anders.

Lees ook: Voorkom frustratie door de juiste sollicitatiemotivatie

Stap 8: Het gesprek

Gefeliciteerd! Je wordt uitgenodigd voor een gesprek! Super spannend en tegelijkertijd zenuwslopend. Het gesprek is natuurlijk een logisch vervolg op je sollicitatie en kun je zien als dé kans om je cv en motivatie toe te lichten. Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt er ook voor dat je minder zenuwachtig bent.

Zoek van te voren uit met wie je het gesprek gaat voeren. Waar is het en wat trek je aan? Ken je iemand van de organisatie? Dan heb je een voordeel, want diegene kan jouw voorzien van de juiste informatie. En, diegene heeft daar zelf ook (ooit) gesolliciteerd. Dus kun je samen alvast het gesprek doornemen. Wat nog meer? Print je cv en je motivatie(brief) uit en neem deze mee. Check je social media. Staat de juiste informatie erop en zijn de juiste profielen zichtbaar? Misschien wil je Facebook en Instagram liever privé houden 😉

Maar ook, wat wil je zelf te weten komen? Heb je nog vragen over de vacature of wil je meer te weten komen over de organisatie? Zet alle vragen voor jezelf op papier, zodat je deze tijdens het gesprek niet vergeet te stellen. En voor een echt goede voorbereiding, check nog even deze blogs: Wat zijn onverwachte vragen tijdens een sollicitatiegesprek? & Vanaf nu geen sollicitatieblunders meer!

In de volgende reeks sluiten we af met een blog over het gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Succes! En heb je zelf nog leuke tips? Deel ze dan onder dit blog.

Sanne Knijff
Redacteur Samen Slim. Werkzaam als consulent mens & werk bij Driessen op locatie Groningen.
Meer over Sanne

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.