Column: Privémodus uit?
Columns
Leestijd: 3 minuten

Column: Privémodus uit?

Een vriendin van me is geen fan van de personeelsfeestjes van haar werkgever. Als ik vraag waarom niet zegt ze: “omdat ik dan een error krijg tussen mijn privémodus en zakelijke modus.” Deze wil zij strikt gescheiden houden. Het deed me denken aan de vliegtuigmodus van mijn telefoon. Ik stel me dan voor dat de mensen die zo’n werk- en privémodus hebben ’s ochtends, voordat ze het gebouw binnen stappen, dat knopje omzetten: privémodus uit, werkmodus aan.

Geluid dempen

Ik besluit om het bij mijzelf eens te checken. Staat mijn privémodus uit als ik op het werk ben? Ik neem privételefoontjes niet aan en ik probeer mijn WhatsApp-gebruik te minimaliseren tot de lunchpauze. Alles wat zich tijdens mijn werk in de vorm van privémodus wel aandient, zie ik als een soort van pop-up die ik weg kan klikken. Gemiste oproepen bel ik terug in de file op de terugweg en Facebook check ik ’s avonds in privétijd tijdens saaie reclames op tv. Je zou dus kunnen zeggen dat mijn privémodus gedempt is als ik op mijn werk ben. Maar wat nou als je sommige dingen niet kunt dempen?

Presence check

Toen mijn zus een paar jaar geleden in het ziekenhuis lag, had ik met mijn toenmalige werkgever duidelijke afspraken gemaakt. Het geluid van mijn telefoon stond voortaan aan in de vergadering en als het écht crisis zou worden dan had ik de vrijheid om te gaan. In de minor die ik heb gevolgd was er voor het aan- en uitzetten van de privémodus in de ochtend een speciaal moment gecreëerd. Zij noemden dat de ‘presence check’, ofwel aanwezigheidscheck. Voordat we begonnen met de les, moesten we allemaal een “simpele” vraag beantwoorden: hoe aanwezig ben je?

Houding en inhoud

De presence check geeft mensen ruimte om te benoemen of er iets speelt wat aandacht vraagt. Bijvoorbeeld: “Ik ben voor 70% hier en met 30% van mijn gedachten ben ik bij mijn zus die in het ziekenhuis ligt.” Het is de bedoeling dat je uitsluitend iets deelt over je houding en niet in detail gaat over de inhoud, tenzij iemand daar veel behoefte aan heeft. Het effect hiervan is tweeledig. In de eerste plaats creëert het meer verbinding tussen de klas, de projectgroep, of in welke setting de bijeenkomst dan ook plaatsvindt. Ten tweede is het een moment van bewustwording voor jezelf: waar zit je eigenlijk met je aandacht? En is het nodig dat je hier actie op onderneemt?

Op de werkvloer

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt ‘goed verhaal, maar hoe werkt dit dan op de werkvloer’. Niet iedere organisatie heeft er de behoefte aan om zoveel ruimte te schenken aan de privémodus op het werk. Maar je kunt de presence check natuurlijk ook in een minimale vorm uitvoeren.

Dit begint bij jezelf. Als je merkt dat er iets uit je privémodus is wat aandacht vraagt, benoem dit dan even bij je directe collega’s of je leidinggevende. Dit kan een zus in het ziekenhuis zijn, maar ook je beste vriendin die op het punt van bevallen staat of wat dan ook. In mijn mening moet de privémodus niet uit wanneer je naar je werk gaat, maar wellicht in sommige situaties even op stil. Om de boel in balans te houden werkt het andersom uiteraard hetzelfde. Wanneer je in je privésituatie bent is het ook fijn als je werkmodus gedempt kan zijn.

Marthe Walter
Redacteur Samen Slim. Begonnen als HRM-consultant en door eigen ervaring specialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het benutten van talenten.
Meer over Marthe

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.