De arbeidsrelatie: het beestje een naam geven
Columns
Leestijd: 2 minuten

De arbeidsrelatie: het beestje een naam geven

Laatst kreeg ik de vraag: ‘wanneer ga je van een junior naar een medior functie?’ Het deed me denken aan de date-wereld. Wanneer je al een tijdje aan het daten bent, komt er dat moment waarop je denkt: ‘waar gaat dit heen?’ Wordt het vaste verkering of ga je toch verder kijken?

We moeten even praten

Ik denk dat vragen om een functieverhoging ongeveer net zo spannend is als vragen om verkering. Je bent aan het daten, ofwel ‘in dienst’, en dat gaat goed. Je mond open doen kan dus gevolgen hebben die je wellicht vooraf niet kunt overzien. Waarschijnlijk denk je in eerste instantie ‘ik wacht nog even af’, maar er komt een punt dat de vraag ‘waar gaat dit heen’ zo vast in je hoofd zit dat hij echt op het puntje van je tong ligt. En wat doe je dan?

Wat hebben we het goed he?

Wanneer je zegt ‘we moeten praten’ krijgt je gesprekspartner daar wellicht klamme handjes van en is meteen de toon gezet voor een moeilijk gesprek. Terwijl je eigenlijk gewoon positief wil evalueren. Dit begint bij jezelf. Wanneer je al een tijdje aan het daten bent heb je voldoende materiaal om te evalueren. Deze evaluatie is de ideale kans om te laten blijken dat jij eigenlijk best content bent met de afgelopen maanden en de relatie naar een hoger niveau wil tillen.

Geef het beestje een naam

Dezelfde methode werkt op de werkvloer. Je kunt in een gesprek met je leidinggevende de open vraag stellen hoe tevreden hij/zij met je is. Je kunt hier ook zelf mee beginnen. Spreek uit dat je het naar je zin hebt in je huidige functie en dat je voor jezelf een toekomst ziet in het bedrijf. Stel dan de vraag of dit wederzijds is en of er een stickertje op geplakt mag worden. Eindelijk! Vaste verkering! Ofwel eindelijk van junior naar medior!

We hebben zoveel plannen

Als het gelukt is kun je afspraken en plannen gaan maken. Naast dat je het beestje een naam geeft kun je meteen de gelegenheid aangrijpen om hier wat afspraken en consequenties aan te koppelen. Denk aan salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Je wil immers, in de meeste gevallen, bij vaste verkering ook samen afspreken hoe je vanaf nu samen verder gaat, toch?!

Marthe Walter
Redacteur Samen Slim. Begonnen als HRM-consultant en door eigen ervaring specialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het benutten van talenten.
Meer over Marthe

Delen op Facebook Tweet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.