Oplossingen voor tekorten in het voortgezet onderwijs

Onderwijs is het fundament van onze samenleving. Een openstaande vacature in het voortgezet onderwijs kan dan ook behoorlijk wat gevolgen hebben. Toch is het niet eenvoudig om snel aan goed onderwijspersoneel te komen. De personeelstekorten lopen namelijk alleen maar op. Wij helpen het voortgezet onderwijs bij het vervullen van vacatures voor onderwijzend en ondersteunend personeel.

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Nooit meer een openstaande vacature in het voortgezet onderwijs

Het onderwijs kan al jarenlang rekenen op onze ondersteuning. Samen zorgen we ervoor dat onderwijsinstellingen nooit meer openstaande vacatures hebben. Dat doen we door personeel in het voortgezet onderwijs te vinden, binden en boeien. Daarbij staat werkgeluk centraal. Ga je voor volledige ontzorging bij het vinden en binden van personeel? Of heb je hulp nodig op bepaalde vlakken? Het kan allemaal bij Driessen. Wij bieden ondersteuning bij:

Uitzenden

Soms heb je snel personeel nodig. Vanwege een piek in de leerlingenaantallen of vanwege een personeelstekort, bijvoorbeeld. Toch is zorgvuldigheid geboden, je zoekt docenten die écht passen bij de organisatie. De uitzend-dienstverlening van Driessen kan dan uitkomst bieden.

Meer over uitzenden

Detacheren

Een middelbare school heeft behoefte aan de beste docenten. Zeker als het gaat om vakken waar specifieke expertise is vereist. Met detachering via Driessen vind je die mensen.

Meer over detacheren

Payroll

Als je eindelijk een geschikte docent hebt gevonden maar er is geen ruimte voor een formatie-uitbreiding, dan wil je het werkgeverschap goed geregeld hebben. Payroll via Driessen biedt de oplossing.

Meer over payroll

Werving & selectie

Een vacature uitzetten en kunnen rekenen op een lijstje met geschikte kandidaten? Helaas is die tijd voorbij. Ga samen met Driessen op zoek naar een geschikte kandidaat en maak gebruik van de vele kennis en ervaring die is opgedaan bij tal van onderwijsinstellingen. Zo voorkom je dat leerlingen naar huis moeten.

Meer over werving & selectie

Zij-instromers bieden uitkomst in het voortgezet onderwijs

Zeker voor de tekortvakken kunnen zij-instromers het verschil maken. Maar dan wil je wel voor goede kwaliteit gaan. Je kunt namelijk niet zomaar voor de klas staan, daar is een gedegen opleiding en goede begeleiding voor nodig. Daarom hebben wij samen met NCOI een zij-instroomprogramma voor het voortgezet onderwijs opgezet. In een driehoeksverhouding bereid je als VO-onderwijsbestuur met Driessen en de onderwijsinstelling een zij-instromer voor op het docentschap. Deze samenwerking borgt de kwaliteit met een strenge selectie aan de poort, een uitgebreid geschiktheidsonderzoek, een erkende opleiding en continue evaluatie en begeleiding. Zo kan een zij-instromer zich ontwikkelen tot een bevoegde en bekwame docent.

Lees hier meer over het zij-instroomtraject

Onderwijs

Vervangers in het VO

Zet samen met Driessen een vervangerspool op. Een vervangerspool bestaat bijvoorbeeld uit docenten, surveillanten en conciërges die bijspringen op momenten van onderbezetting. Oproepers van Driessen worden voor een korte of langere periode (op uitzendbasis) flexibel ingezet op verschillende scholen.

Meer informatie over poolbeheer

Onderwijsbeheersend personeel (OBP)

Soms onzichtbaar, maar altijd onmisbaar. Alle mensen in het voortgezet onderwijs die er elke dag voor zorgen dat docenten zich kunnen focussen op het lesgeven. Ook wel onderwijsbeheersend personeel (OBP) of onderwijsondersteunend personeel (OOP) genoemd. Denk aan een facilitair of administratief medewerker, conciërge, HRM’er, secretaresse , teamleider, systeembeheerder, facilitair manager of een marketing- en communicatiespecialist. Omdat dit niet de kerncompetenties van een middelbare school zijn, kan het lastig zijn om de juiste mensen te vinden. Wij gaan graag samen aan de slag en werven en selecteren je droomkandidaat.

Ik ontvang graag meer informatie

Onderwijs

Surveillantenpool in het voortgezet onderwijs

Nooit meer zorgen over toezicht tijdens examens in het VO. Driessen bouwt voor jouw school een gebalanceerde surveillantenpool die bestaat uit ervaren en flexibele surveillanten. Jouw organisatie hoeft alleen aan te geven wat de behoefte is en Driessen regelt de rest. Van werving en selectie en begeleiding tot planning, evaluaties en het werkgeverschap. Alles uiteraard in nauwe samenspraak met jouw organisatie. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over toezicht tijdens de toetsen en examens.

Ik ontvang graag meer informatie

Houd als VO de regie bij de aanpak van personeelstekorten

Wil je als onderwijsinstelling de regie houden bij de aanpak van personeelstekorten? Dat begrijpen wij heel goed. Onze aanpak richt zich op het versterken van de autonomie van de organisatie en het verhogen van de onderwijskwaliteit. Dit doen we met oplossingen waarmee je zelf de regie hebt en waarbij Driessen aanvult. Waar je dan aan moet denken?

Ontwikkelen

Driessen verzorgt een workshop ‘Schrijven van sterke vacatureteksten’ en met de opgedane kennis verzorg je zelf het werving- en selectietraject.

Ondersteunen

Driessen stelt de vacaturetekst op, verzorgt de werving en pre-selectie en levert geschikte kandidaten. Uit die selectie kies je de gewenste kandidaat.

Ontzorgen

Driessen regelt het proces van A tot Z. Naast de werving en selectie, zorgen wij ook voor het werkgeverschap van de nieuwe medewerker.

Op zoek naar oplossingen in het onderwijs

Lees ook hoe wij onder andere met SALTO en Hogeschool Windesheim samenwerken op het gebied van in-, door- en uitstroom van medewerkers. Wil je graag meer weten over onze aanpak? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan over het vinden, binden en boeien van personeel in het voortgezet onderwijs.

Ja, ik wil in gesprek

Wij werken met trots voor o.a. deze organisaties in het onderwijs