Oplossingen voor onderwijsregio's

Als vervolg op de RAP-regio’s staat de ontwikkeling van de onderwijsregio’s voor de deur. Onderwijsregio’s met daarin schoolbesturen en lerarenopleiders gaan samen de verantwoordelijkheid nemen over werven, matchen, opleiden, begeleiden en professionaliseren om zo beter in te spelen op uitdagingen in de regionale onderwijsarbeidsmarkt. Samen met het onderwijs volgen wij deze pilot op de voet en wij bieden als ervaren onderwijspartner advies en praktische hulp aan jouw regio. 

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Onderwijsregio’s om de maatschappelijke opgave op te lossen

Het onderwijs in Nederland kampt met verschillende uitdagingen, zoals personeelstekorten, afnemende onderwijskwaliteit en dalende leerlingenaantallen. Het is aan onderwijsregio’s om mobiliteit tussen sectoren te stimuleren en werken in het onderwijs aantrekkelijker te maken. 

Professionaliteit en persoonlijke aandacht

Om jouw onderwijsorganisatie verder te brengen, zijn goede mensen van essentieel belang. Goede mensen brengen jouw onderwijsorganisatie namelijk verder. Optimale personele capaciteit is daarbij een belangrijk onderdeel, waarbij kwaliteit en goed werkgeverschap moeten worden gewaarborgd voor jouw medewerkers. De sleutel voor een succesvolle onderwijsregio ligt naar onze overtuiging in de juiste balans tussen professionaliteit en persoonlijke aandacht. 

Onderwijsregio als centraal loket

Activiteiten van een onderwijsregio zijn in ieder geval gericht op het werven, matchen, opleiden, begeleiden en professionaliseren van onderwijspersoneel. Voor (toekomstig) onderwijspersoneel moet een onderwijsregio een eenvoudig centraal loket vormen voor alle ontwikkelmogelijkheden in de regio. Driessen helpt jouw onderwijsorganisatie daar graag mee verder! Zo kunnen wij jouw regio ondersteunen bij het vinden, binden en boeien van werkgelukkige medewerkers, maar ook zorgen voor meer bevoegd onderwijzend personeel door middel van zij-instroomtrajecten. Verder kunnen wij ondersteunen en ontzorgen bij het opzetten, beheren en uitvoeren van een (regionale) vervangerspool en hebben wij een efficiënte werkwijze gevonden voor o.a. de administratie tussen scholen en besturen door middel van een goed lopend proces rondom interbestuurlijke facturatie en poolverantwoording bij het vervangingsfonds.

Houd als onderwijsinstelling de regie bij de aanpak van het personeelstekort

Door onze jarenlange ervaring op het HR-domein en het onderwijs kunnen wij jouw onderwijsregio verder helpen. Onze aanpak richt zich op het versterken van de autonomie van jouw organisatie en het verhogen van de onderwijskwaliteit. Wij gaan graag met jou het gesprek aan, om je te ondersteunen, helpen ontwikkelen of zelfs te ontzorgen bij deze grote regionale verandering. 

Ontwikkelen

Wij helpen je op weg zodat jij zelf de ambities van jouw regio kunt vertalen naar concrete plannen en ze succesvol kunt uitvoeren, denk aan een workshop ‘employer branding’.

Ondersteunen

Kun je extra hulp gebruiken? Samen kijken wat er nodig is om jouw arbeidsmarktvraagstuk aan te pakken. Of dat nu op het gebied van werven, matchen, opleiden, begeleiden of professionaliseren is.

Ontzorgen

Zoek je totale ontzorging? Dan zit je bij Driessen goed. We verzorgen de werving en selectie, nemen een zij-instroomtraject uit handen, maar nemen ook indien gewenst het werkgeverschap van een nieuwe medewerker op.  

Op zoek naar oplossingen in het onderwijs

Lees ook hoe wij onder meer met SALTO en Hogeschool Windesheim samenwerken op het gebied van in-, door- én uitstroom van medewerkers. Wil je vrijblijvend met ons in gesprek over het samen vinden, binden en boeien van (nieuwe) leerkrachten en ondersteunend onderwijspersoneel?

Ja, ik wil in gesprek

Wij werken met trots voor o.a.deze organisaties in het onderwijs

Driessen staat zij aan zij met het onderwijs. Daarom hebben we de Gedragscode verantwoorde inzet flexibele arbeid in het onderwijs van de ABU ondertekend, zijn we al jarenlang partner van de VO-raad en de Algemene Vereniging voor Schoolleiders (AVS) en zijn we founding partner van GURUZ