Oplossingen voor een tekort aan personeel in het basis- en speciaal onderwijs

Onderwijs is het fundament van onze samenleving. Een openstaande vacature in het basis- of speciaal onderwijs heeft dan ook grote gevolgen. Toch wordt het voor het primair onderwijs (PO) steeds lastiger om de ‘personeelspuzzel’ te leggen. De personeelstekorten blijven namelijk maar oplopen. Hoe zorg je ervoor dat tekorten worden opgevangen en dat je de juiste mix aan onderwijzend en ondersteunend personeel hebt? Driessen helpt.

Interessante kandidaten per mail ontvangen? Maak een alert aan.

Maak een kandidaten alert aan en ontvang een melding als er één of meer kandidaten zijn die aan jouw criteria voldoen.

Nooit meer een openstaande vacature in het PO

Het onderwijs kan al jarenlang rekenen op onze ondersteuning. Samen zorgen we ervoor dat onderwijsinstellingen nooit meer openstaande vacatures hebben. We helpen bij het werven en selecteren en het binden en boeien van medewerkers op de volgende manieren:

Klasse! Leerkrachten

Ons team van Klasse! Leerkrachten biedt een (tijdelijke) oplossing voor het lerarentekort in het basisonderwijs. De leerkrachten kunnen meteen aan de slag. Ook voor langere periodes. Omdat we werken met leerkrachten op senior- én trainee-niveau, bieden we altijd een medewerker die past bij de wensen van jouw organisatie.

Meer over Klasse! leerkrachten

Uitzenden

Personeelstekorten of -pieken wil je direct opvangen. Maar natuurlijk wel met leerkrachten die echt passen binnen de organisatie. Wij helpen daarbij. Hoe? Door onze uitzenddienstverlening, kennis van het basisonderwijs en een breed netwerk. En last but not least: door elke dag in te zetten op het werkgeluk van flexibele medewerkers.

Meer over uitzenden

Payroll

Als je eindelijk een geschikte leraar hebt gevonden maar er is geen ruimte voor een formatie-uitbreiding, dan wil je het werkgeverschap goed geregeld hebben. Payroll via Driessen biedt de oplossing.

Meer over payroll

Werving & selectie

Het werven van nieuwe leerkrachten kost veel tijd, geld en energie. En dat terwijl de onderwijsagenda al overvol is. Het gevolg? De druk op andere leerkrachten neemt toe en in het uiterste geval worden leerlingen naar huis gestuurd. Wil jij snel een goede oplossing? Wij gaan graag samen aan de slag en werven en selecteren de leerkracht die jij zoekt.

Meer over werving & selectie

Zij-instromers in het basisonderwijs en speciaal onderwijs

Instroom van nieuwe leraren in het onderwijs is hard nodig. Zij-instroom is bij steeds meer scholen in beeld. Een mooie ontwikkeling, mits de kwaliteit voorop blijft staan. We weten namelijk allemaal dat je niet van de ene op de andere dag een bekwame leerkracht bent. Daarom is Driessen een samenwerking aangegaan met Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Het zij-instroomtraject van Fontys is namelijk kwalitatief het hoogst haalbare. Een afgestudeerde zij-instromer voldoet aan dezelfde criteria als een ‘reguliere’ Pabo-student. En het mooiste is: een zij-instromer kan zich dankzij dit traject in twee jaar ontwikkelen tot bekwame leerkracht.

Lees hier meer over het zij-instroomtraject

Lagere werkdruk in het PO dankzij onze Klasse-ondersteuners

Onze Klasse-ondersteuners verlagen de werkdruk bij leraren door het overnemen van taken die hen veel tijd kosten, maar die niet direct lesgebonden zijn. Denk aan administratieve of facilitaire taken of andere onderwijsondersteunende taken. Klasse-ondersteuners hebben geen lesbevoegdheid, maar wel een sterke affiniteit met óf ervaring binnen het onderwijs. De inzet van een Klasse-ondersteuner verlaagt de werkdruk van leerkrachten, beperkt het ziekteverzuim en biedt een alternatieve en goedkopere oplossing voor het lerarentekort.

Ik ontvang graag meer informatie

Vervangers gezocht? De Driessen-vervangerspool

De oproepleerkrachten van Driessen maken onderdeel uit van een vervangerspool. De Driessen-vervangerspool bestaat uit bevoegde leerkrachten die als vervanger bijspringen op momenten van onderbezetting. Oproepleerkrachten van Driessen worden voor een korte of langere periode (op uitzendbasis) flexibel ingezet op verschillende scholen.

Meer informatie over poolbeheer

Houd als onderwijsinstelling de regie bij de aanpak van het personeelstekort

Onze aanpak richt zich op het versterken van de autonomie van scholen en het verhogen van de onderwijskwaliteit. Scholen houden altijd de regie en Driessen ondersteunt waar nodig. Waar je aan kunt denken bij die ondersteuning? Een aantal voorbeelden:

Ontwikkelen

Betere kandidaten vinden in het primair onderwijs, begint bij het uitzetten van goede vacatures. Volg een workshop ‘sterke vacatureteksten schrijven’ bij Driessen voor betere resultaten.

Ondersteunen

Kun je wel wat hulp gebruiken? Vraag Driessen dan de vacaturetekst op te stellen of de werving en pre-selectie te verzorgen. Je hebt dan de keus uit 3 geschikte kandidaten. Dat scheelt tijd en energie!

Ontzorgen

Zoek je totale ontzorging? Dan zit je bij Driessen goed. We verzorgen de werving en selectie, maar nemen ook het werkgeverschap van een nieuwe medewerker op ons als je dat wilt.

Op zoek naar oplossingen in het onderwijs

Lees ook hoe wij onder meer met SALTO en Hogeschool Windesheim samenwerken op het gebied van in-, door- én uitstroom van medewerkers. Wil je vrijblijvend met ons in gesprek over het samen vinden, binden en boeien van (nieuwe) leerkrachten en ondersteunend onderwijspersoneel?

Ja, ik wil in gesprek

Wij werken met trots voor o.a.deze organisaties in het onderwijs